Συνταγή για πανεύκολη γλυκόξινη μαρινάδα για κοντοσούβλι που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και για σούβλα και για φούρνο, για την Κυριακή του Πάσχα από τη φίλη μας Δέσποινα Μπο για επαγγελματικό αποτέλεσμα.
- πιπεριά 1-2 κόκκινες
- πιπεριά 1-2 πράσινες
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
- λεμονι Ξύσμα από 1
- λεμονι Χυμός από 1/2
- δενδρολίβανο 1 κουταλάκι του γλυκού
- θυμάρι 1 κουταλιά της σούπας
- σκορδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- χοιρινο 2 κιλά περίπου σε κομμάτια
Για το κρέας
Κοντοσούβλι με μελωμένες πατάτες στην λαδόκολλα
Το ωραίο το κρέας θέλει τη σωστή τη μαρινάδα. Και εκτός από το αρνάκι το Πάσχα θα απολαύσουμε και κοντοσούβλι και κοκορέτσι και γενικά όλες τις κρεατολιχουδιές. Γι’ αυτό και σήμερα θα μοιραστούμε την καλύτερη και πιο αρωματική μαρινάδα για κοντοσούβλι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη μαρινάδα για κοντοσούβλι:
Εκτέλεση για τη μαρινάδα για κοντοσούβλι
Αρχικά βάζουμε σε ένα ταψί το ελαιόλαδο, το μέλι, τις κόκκινες πιπεριές σε κύβους, τις πράσινες πιπεριές σε κύβους, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Επίσης προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
Κοντοσούβλι μαριναρισμένο στην λαδόκολλα! Τόσο νόστιμο και μαλακό θα το λατρέψετε!
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μέσα το χοιρινό σε κομμάτια, Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το κρέας μαριναρισμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Έπειτα είναι έτοιμο για σούβλα ή φούρνο.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια