Συνταγή για την πιο νόστιμη Μαρινάδα για μπριζόλες στη σχάρα. Πανεύκολη μαρινάδα για μπριζόλες ζουμερές με μέλι, μουστάρδα και μυρωδικά.
Συχνά στην Ελλάδα απολαμβάνουμε τις μπριζόλες στα κάρβουνα, ειδικά όταν ο καιρός μας βοηθάει. Ο σωστός ο ψήστης ξέρει ότι ένα κρέας για να είναι νόστιμο στα κάρβουνα χρειάζεται να είναι καλής ποιότητας και να έχει την κατάλληλη μαρινάδα.
Συνήθως βάζουμε αλάτι, ρίγανη και πιπέρι και τελειώνουμε. Όμως στην μαρινάδα αξίζει να βάλουμε λίγη φαντασία. Σήμερα λοιπόν θα βάλουμε αρκετή φαντασία με απλά υλικά. Γιατί δεν χρειάζεται πάντα το πολύπλοκο υλικό αρκεί να ξέρεις να συνδυάζεις σωστά το απλό. Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, χυμός από lime και πορτοκάλι και λίγα ακόμη υλικά. Βου αλά!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της μαρινάδας:
Εκτέλεση
Στην αρχή ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό από τα lime, μαζί με το ελαιόλαδο, το μέλι και την μουστάρδα. Στρώνουμε τις μπριζόλες σε ένα σκεύος ρίχνουμε το σκόρδο και τα περιλούζουμε όλα μαζί πάνω από τις μπριζόλες στις οποίες έχουμε βάλει το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και την πάπρικα.
Δείτε ακόμα Μαρινάδα για πατάτες φούρνου:Η συνταγή για τις πιο μελωμένες και μαλακές πατάτες φούρνου
Σκεπάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Γυρίζουμε τις μπριζόλες δύο τρεις φορές. Αν θέλουμε τις ψήνουμε και στον φούρνο με πατάτας ή στην σχάρα.
Tips για την μαρινάδα για μπριζόλες στη σχάρα
Είναι ιδανική για μπριζόλες t-bone και μπριζόλες λαιμού.
Η συνταγή είναι της αγαπημένη μας σελίδας Helena’s Greek cooking
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος