Χοιρινές μαριναρισμένες μπριζόλες στον φούρνο. Νομίζω ότι είμαστε αρκετοί εμείς που ζούμε σε διαμερίσματα και δεν μπορούμε να ψήσουμε σε μπάρμπεκιου ή ψησταριά. Γι αυτό λοιπόν σήμερα θα δούμε μια συνταγή για ζουμερές καλοψημένες, χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο.
Μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο, ρίγανη, κόλιανδρο και λεμόνι γίνονται πεντανόστιμες και τόσο μαλακές που λιώνουν στο στόμα . Ένα απλό, γρήγορο αλλά ξεχωριστό φαγητό που σίγουρα θα απολαύσετε στο καθημερινό σας τραπέζι, αλλά και ιδανικό για να συγκεντρώσετε όλη την οικογένεια γύρω από το Κυριακάτικο τραπέζι.
Συνδυάζονται τέλεια με πατάτες στον φούρνο ή τηγανιτές, πουρέ, ρύζι αλλά και με σαλάτα για ένα πιο ελαφρύ γεύμα.
Ετοιμάστε αυτό το πλούσιο σε γεύσεις πιάτο με χοιρινές μπριζόλες και όποιο συνοδευτικό προτιμάτε εσείς, βαλτέ μπύρες στην κατάψυξη να παγώνουν και κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί.
Εκτέλεση
(4 – 5 άτομα)
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Μετά παίρνουμε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπολ και χτυπάμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα από το σέικερ στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού το μείγμα μας.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος κοψίματος) και στο ενδιάμεσο τις γυρνάμε μία φορά. Έτοιμες!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μιχαελα Στεφανουδης
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές -συνεχής ενημέρωση
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Ο μικρός Παναγιωτάκης έφυγε από στέρηση οξυγόνου – Τα νέα αποτελέσματα των ιστολογικών
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Grand Hotel Επόμενα επεισόδια: 45, 46, 47
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε