Ο Δεκαπενταύγουστος είναι από τις πιο μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας και αφού όλη η Ελλάδα γιορτάζει, αυτές οι μαριναρισμένες πανσέτες δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι αυτή την μέρα.
Στην Ελλάδα έχουμε αδυναμία στο κρέας και σε κάθε ευκαιρία το απολαμβάνουμε και ειδικά στα γιορτινά τραπέζια. Αφού ο Δεκαπενταύγουστος είναι η μεγαλύτερη γιορτή του Καλοκαιριού και από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, είναι η τέλεια αφορμή για κρέας.
Δείτε ακόμα Κρασάτες πανσέτες : Μαλακές και ζουμερές
Ειδικά μετά από την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε πανσέτες μαριναρισμένες που λιώνουν στο στόμα. Είναι λουκούμι αυτό το κρέας και συνοδεύεται τέλεια με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μαριναρισμένες πανσέτες για τον Δεκαπενταύγουστο:
Εκτέλεση για τις μαριναρισμένες πανσέτες για τον Δεκαπενταύγουστο
Βάζουμε τις πανσέτες σε ένα βαθύ μπολ από το προηγούμενο βράδυ μαζί με την ρετσίνα, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και την πάπρικα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα τις ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο, 3 λεπτά από την μία μεριά και 2 λεπτά από την άλλη.
Δείτε ακόμα Χοίρινες ζουμερές πανσετες μαριναρισμένες στο φούρνο
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές