Υλικα
Για 1 κιλό ακτινίδια
800γρ. ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτελεση
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Τα τοποθετούμε σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και με την κουτάλα του πουρέ τα πολτοποιούμε ελαφρά. (καλό είναι η μαρμελάδα να έχει μέσα κομμάτια).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μια μέρα.
Την επομένη τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας περιοδικά.
Προσοχή η μαρμελάδα θέλει να είμαστε κοντά της (νοιώθει μοναξιά) γιατί κολλάει εύκολα!!
Ξαφρίζουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλότερη ένταση μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή