Close
Μαρμελάδα_δαμάσκηνο_

Η μαρμελάδα του Ιουλίου είναι το δαμάσκηνο, αφού έφτασε η εποχή τους και είναι πεντανόστιμη.

Σήμερα θα φτιάξουμε καλοκαιρινή σπιτική μαρμελάδα με γεύση δαμάσκηνο. Μία γλυκόξινη μαρμελάδα, κόκκινη και λαχταριστή που θα απογειώσει το πρωινό σας. Είναι τόσο νόστιμη που τρώγεται και σαν γλυκό του κουταλιού.

Μπορείτε να βάλετε αυτήν την μαρμελάδα στο ψωμί ή στις φρυγανιές σας με βούτυρο ή χωρίς ή να την απολαύσετε για να απογειώσετε το γιαούρτι ή το παγωτό σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσετε την μαρμελάδα του Ιουλίου και ένας πολύ εύκολος τρόπος για να την φτιάξετε. Με μόλις 6 υλικά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Στην αρχή πλένουμε και κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα τα δαμάσκηνα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Παίρνουμε 20 κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα δένουμε σε τούλι. Τα βάζουμε στην άκρη. Παίρνουμε τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ την ζάχαρη, τα κουκούτσια που βάλαμε στο τούλι, την κανέλα και το μισό νερό. Σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα.

Ξεπλένουμε με το υπόλοιπο νερό το μπολ για να πάρουμε ό,τι έχει μείνει μέσα στο μπολ. Βράζουμε το μείγμα μας σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μετά την ώρα του βρασμού, ξαφρίζοντας συνεχώς. Σβήνουμε την φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία.

Δείτε ακόμα Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Αφήνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα μέχρι την επόμενη μέρα έτσι ώστε να φρούτα να βγάλουν όλους τους χυμούς τους και η μαρμελάδα να έχει ωραίο χρώμα. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε από το μείγμα τα κουκούτσια και την κανέλα και βάζουμε το μείγμα και πάλι σε χαμηλή φωτιά.

Βράζουμε το μείγμα μας για 15 με 20 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να δέσει η μαρμελάδα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει η μαρμελάδα. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε την αμπαρόριζα καθώς και τον χυμό λεμονιού.

Αφού βράσει το μείγμα αφαιρούμε την αμπαρόριζα και μοιράζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, όσο η μαρμελάδα είναι καυτή, Κλείνουμε τα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και περιμένουμε να κρυώσει για να απολαύσουμε.

Tips για την μαρμελάδα δαμάσκηνο

Η αμπαρόριζα είναι προαιρετική.

Μαρμελάδα_δαμάσκηνο_ Μαρμελάδα_δαμάσκηνο_ Μαρμελάδα_δαμάσκηνο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Sunday Lous

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr