Μαρμελάδα καρπούζι της Γκόλφως. Μαρμελάδα καρπούζι από την Γκόλφω Νικολού με λίγα υλικά.
Το καρπούζι είναι σίγουρα το αγαπημένο μας φρούτο κάθε Καλοκαίρι. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μία πεντανόστιμη συνταγή για μαρμελάδα καρπούζι, κατευθείαν από τα βιβλία της αγαπημένης μας Γκόλφως. Μία δική της σπιτική συνταγή για μαρμελάδα καρπούζι που θα σας ξετρελάνει.
Θα χρησιμοποιήσουμε την ψίχα του καρπουζιού και το μαλακό μέρος της φλούδας του και θα φτιάξουμε μία πεντανόστιμη και αρωματική μαρμελάδα καρπούζι, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας φρούτο όλο τον χρόνο. Ακόμη να την δοκιμάσετε;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μαρμελάδα καρπούζι της Γκόλφως :
Εκτέλεση για την μαρμελάδα καρπούζι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια από την ψίχα του καρπουζιού χωρίς τα κουκούτσια, τα κομμάτια από το μαλακό μέρος της φλούδας του καρπουζιού, την βανίλια, την αρμπαρόριζα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Βάζουμε να βράσει το μείγμα μας σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να πιτσιλάει χαμηλώνουμε την φωτιά. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα. Μόλις είναι έτοιμη με το ραβδομπλέντερ ή με το μούλτι, αφού κρυώσει λίγο, την αλέθουμε λίγο.
Προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύλο κανέλας και τα φύλλα αρμπαρόριζας. Το ξύλο κανέλας το βγάζουμε μετά από 1 λεπτό και βράζουμε και πάλι μέχρι να πήξει σχεδόν και όχι να σφίξει τελείως.
Δείτε ακόμα Πλεξούδες σφολιάτας με μαρμελάδα
Αφού την ετοιμάσουμε την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία τα έχουμε αποστειρώσει μαζί με τα καπάκια τους πάνω σε πετσέτες, στον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου. Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα στα βάζα και μόλις γεμίσουμε το βάζο την σφραγίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Tips για την Μαρμελάδα καρπούζι της Γκόλφως
Το καρπούζι μας ζύγιζε 1 κιλό.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr