Πιο εύκολη και νόστιμη μαρμελάδα δεν υπάρχει…από χρώμα υπέροχο ρουμπινί…που μου αρέσει ιδιαίτερα!!!
Σας έχω το ωραιότερο χειμωνιάτικο γλυκό… μαρμελάδα… όπως θέλετε το λέτε… με το γιαούρτι είναι ανεπανάληπτο!!!
Γίνεται τόσο εύκολα δεν θα πιστεύετε… φτάνει να έχετε κυδώνια, μια βόλτα στο μανάβη σας αρκεί, είναι η εποχή τους!!!
Θα χρειαστούμε μία χύτρα ταχύτητος και φυσικά κυδώνια και ζάχαρη…τα αρωματικά στη διάθεση του καθενός.
Το μυστικό…για χρώμα ρουμπινί Χύτρα ταχύτητος!!!
Υλυκά:
1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα, καθαρό βάρος
800 γρ, ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού νερό
3-4 γαρύφαλλα
Τα κουκούτσια από τα κυδώνια
1 ξυλάκι κανέλα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2-3 κλαδάκια αρμπαρόριζα (προαιρετικά) αν υπάρχουν
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια, με το μαχαίρι, κρατάμε μερικά κουκούτσια στην άκρη,
Βάζουμε τα κυδώνια σε ένα μπολ με λίγο χυμό λεμονιού και νερό για να μην μας σκουρύνουν μέχρι να κόψουμε όλα τα κυδώνια.
Βάζουμε τα κουκούτσια μαζί με τα γαρύφαλλα σε ένα τούλι και τα δένουμε.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητος, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αρωματικά με τα κουκούτσια, δεμένα σε ένα πουγκί και το νερό.
Βράζουμε 10 λεπτά από την ώρα που θα ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνουμε στο 5 από το 9.
Βγάζουμε εκτός φωτιάς την κατσαρόλα και περιμένουμε να κατέβει η βαλβίδα!!!
Ανοίγουμε τη χύτρα και βράζουμε με ανοιχτεί την κατσαρόλα 2-3 λεπτά, αφού προσθέσουμε αρμπαρόριζα και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού.
Αν έχει πολλά υγρά ανάλογα με τα κυδώνια πάντα…βράσουμε μερικά λεπτά ακόμη… αν και δεν θα χρειαστεί διότι όταν κρυώσει το γλυκό γίνονται ζελέ να μην είναι στεγνό.
Γεμίζουμε σε βάζα αποστειρωμένα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Καλή όρεξη!!!https://zzcook.blogspot.gr/