Μαρμελάδα λεμόνι
Σπιτική συνταγή, αρωματική και γευστική
Υλικά για 6-8 άτομα
2 κιλά ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 κιλά λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένετε τα λεμόνια και ξύνετε την εξωτερική φλούδα με ψιλό τρίφτη.
Στύβετε να φύγει ο χυμός και την ψίχα την περνάμε από το ψιλό μέρος για να πολτοποιηθεί.
Αφήνετε τον πολτό για μία ώρα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το νερό και βράζετε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν τη μετριάζετε.
Ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε τη μαρμελάδα σε γυάλινα δοχεία.
photo via pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή