Μαρμελάδα λεμόνι
Σπιτική συνταγή, αρωματική και γευστική
Υλικά για 6-8 άτομα
2 κιλά ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 κιλά λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένετε τα λεμόνια και ξύνετε την εξωτερική φλούδα με ψιλό τρίφτη.
Στύβετε να φύγει ο χυμός και την ψίχα την περνάμε από το ψιλό μέρος για να πολτοποιηθεί.
Αφήνετε τον πολτό για μία ώρα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το νερό και βράζετε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν τη μετριάζετε.
Ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε τη μαρμελάδα σε γυάλινα δοχεία.
photo via pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια