Close
Μαρμελάδα με μαύρα μούρα

Υλικα

2 1|2 κιλα μαυρα μουρα η ασπρα
1250 γρ ζαχαρη
χυμο απο ενα λεμονι

Μαζεύουμε τα μούρα πολυ προσεκτικά γιατί δεν πλένονται.
Στην επαφή τους με το νερό αλλάζουν και χρώμα
Καλό είναι λοιπόν να μην τα πλύνουμε
. Αν όμως έχουν μαζευτεί απρόσεκτα θα πρέπει να τα πλύνουμε με τρεχούμενο νερό και λίγα λίγα!.
Αφαιρούμε το κοτσανάκι τους με ψαλιδάκι και μετά είναι έτοιμα για βράσιμο.!Εδω θελει πολυ υπομονη!
Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τα μούρα σε χαμηλή φωτιά να αρχίσουν να βράζουν με το δικό τους χυμό.
Προσθετουμε το χυμο του λεμονιου!
Τα ανακατεύουμε για να τα βοηθήσουμε να λιώσουν και μόλις γίνουν ζουμερά δυναμώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για λίγη ώρα να φύγει το πολύ νερό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Κάνουμε παρέα στη μαρμελάδα και την ανακατεύουμε συνέχεια.
Όταν αρχίζει να κοχλάζει και να πιτσιλάει είναι έτοιμη.
Εχουμε αποστειρωσει τα βαζα μας στο φουρνο στους 100β για 10 λ!
Βαζουμε στα βαζα ζεστη τη μαρμελαδακαι αφου εχουμε ζεστανει και τα καπακια μας με τον ιδιο τροπο στο φουρνο ,τα κλεινουμε καλα και τα αναποδογυριζουμε !
Οταν κρυωσουν ειναι ετοιμα!
Αν τη βρασουμε πολυ και την κανουμε μαντζουνι γινεται φαρμακο για τις αφθες στη γλωσσα!
Καλη επιτυχια!

Μαρμελάδα με μαύρα μούραΜαρμελάδα με μαύρα μούρα