Μαρμελάδα με κρεμμύδι και μήλο
Μια γλυκόξινη μαρμελάδα ,που δεν θα την απολαύσουμε μονο με ψωμί και βούτυρο, αλλα τη σερβιρουμε διπλα σε λουκανικα , σε χοιρινη μπριζολα , σε ψαρι, αλλα ακομη και σε σαντουιτς με γαλοπούλα καπνιστη , με ζαμπον αντι για μουσταρδα αλλα και με διαφορα κασερια!
Σε διαδικασια ειναι πολυ απλη, αλλα θελει αρκετο χρονο για το βρασιμο!
ΥΛΙΚΑ
2κιλα και 700γρ καθαρισμενα κοκκινα κρεμμυδια ,
12 κουταλια της σουπας καλο λαδι,
6 μετρια μηλα.
,18 κουταλια της σουπας μηλοξιδο,
20 σταγονες υγρη στεβια!
μπέικον κομματάκια (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοεκοψα τα κρεμμυδια και τα εβαλα στην κατσαρολα με το λαδι !
Το εβαλα σε σιγανη φωτια και αρχισα να ανακατευω προσθέτω το μπέικον ψιλοκομμένο!
Εκοψα τα μηλα τα ραντισα και τα εβαλα και αυτα στην κατσαρολα! Εβαλα το μηλοξιδο και συνεχισα το ανακατεμα με ξυλινη κουταλα! Εβαλα κοκκους απο πιπερι λιγους και δαφνοφυλλο!
Αφου εγινε η μαρμελαδα την εβαλα σε αποστειρωμενα βαζα και τα εκλεισα με τα καινουργια παντα καπακια !
Εκλεισα καλα και τα αναποδογυρισα μεχρι να κρυωσουν!
Τα βαζα και τα καπακια τα εχω στο φουρνο στους 100 β για 10 λ!