Μαρμελάδα με σύκα βασιλικά σαν γλυκό κουταλιού που μπορείτε να την φάτε και σκέτη!
Οι μαρμελάδες είναι υπέροχες. Μπορούμε να τις απολαύσουμε σε πρωινό με ψωμί ή φρυγανιές ή ακόμη και στα γλυκά μας. Πόσο μάλλον όταν οι μαρμελάδες είναι σπιτικές σαν την μαρμελάδα δαμάσκηνο. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μία απολαυστική μαρμελάδα με σύκα βασιλικά.
Το σύκο είναι ένα πολύ υγιεινό και γλυκό φρούτο – αν και παρεξηγημένο – και έφτασε η εποχή του. Η σημερινή μας λοιπόν μαρμελάδα είναι δύο σε ένα. Μπορείτε να την απολαύσετε και σαν μαρμελάδα και σαν γλυκό του κουταλιού. Με μόλις 6 υλικά και μία εύκολη διαδικασία. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Στην αρχή πλένουμε τα σύκα μας και τα ξεφλουδίζουμε. Αφού τα ελέγξουμε ότι είναι κλειστά από κάτω τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη εναλλάξ. Προσθέτουμε επίσης το γαρίφαλο και την κανέλα, σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες.
Δείτε ακόμα Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε νερό και βάζουμε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διότι κολλάει. Βράζουμε μέχρι να δέσει και στο τέλος το περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Μοιράζουμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Sunday Lous
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr