Υλικά
1 κιλο συκα
250γρ ζαχαρη
1 ξυλακι κανελλα
2 καρφακια γαρυφαλλο
μισό κουταλάκι ξινό.
Εκτέλεση
Αφαιρουμε την φλουδα και τα βαζουμε σε λεκανη και τα λιωνουμε.
Τοποθετουμε τον πολτο απο τα συκα μαζι με την ζαχαρη στη κατσαρολα και τα ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας και τα γαρύφαλα.
Βραστε σε μετρια φωτια ανακατευοντας συνεχως για να μην κολλησει και αφαιρουμε τον αφρο.
Προς το τελος προσθετουμε το ξυνό.
Αφηνουμε την μαρμελαδα να κρυωσει και την βαζουμε στα βαζα.
Μόλις η μαρμελάδα πήξει, απομακρύνετε από τη φωτιά, αφήνετε για λίγο να κρυώσει και την τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα.
Διατηρείται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.
photo credit:pinterest