Χωρίζεται μισό ποτήρι γάλα και όταν είναι χλιαρό προσθέτετε την ζάχαρη και την μαγια. Όταν η μαγια φουσκώσει την ζυμώνεται μαζί με το αλεύρι, το υπόλοιπο γάλα και το λάδι για να γίνει ένα λείο ζυμάρι.Αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει περίπου μια ώρα. Στην συνεχή την ζυμώνετε ξανά και κάνετε 12 μπαλίτσες τις οποιες αφήνετε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό. Όταν βράσει το νερό προσθέτετε το αλάτι (1 κγ.) και βάζετε μέσα τα ψωμάκια και τα βράζετε για 2-3 λεπτά.
Να γυρίζετε τα ψωμάκια στο νερό γιατί μονο στην αρχή θα είναι από κάτω και μετά θα βγούν στην επιφάνεια. Όταν βγάλετε τα ψωμάκια τα βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο για να στραγγίσουν. Στην συνεχεια τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνεται για μιση ώρα στούς 200 βαθμούς. Δεν χρειάζεται να τα αλείψετε διότι γίνονται λία και λαμπερά λόγο του ότι τα έχετε βράσει προηγούμενος.
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές