Συνταγή για νηστίσιμο ογκραντέν ζυμαρικών με πένες, γάλα αμυγδάλου και φυτικά τυριά που λιώνουν από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Για να απολαύσουμε κάτι πλούσιο σε γεύση και τη Μεγάλη Εβδομάδα.
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- μανιταρια 250 γραμμάρια λευκά
- γάλα αμυγδάλου 700 ml
- σκορδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
- φυτικό τυρί 200 γραμμάρια που λιώνει
- φυτικό τυρί 200 γραμμάρια τριμμένα για πίτσα
Για τη λευκή σάλτσα
Νηστίσιμο φαγητό φούρνου σαν σουφλέ από το Live Kitchen (βίντεο)
Μπορεί να διανύουμε περίοδο νηστείας όμως υπάρχουν τρόποι να μην αποχωριστούμε ούτε καν τα ογκραντέν. Και ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πλούσιο ογκραντέν; Είναι μία υπέροχη συνταγή και για τους vegans ή τους χορτοφάγους που μπορείτε να την απολαμβάνετε όλο τον χρόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το νηστίσιμο ογκραντέν για τη Μεγάλη Εβδομάδα:
Πεντανόστιμο Νηστίσιμο Ογκρατέν Ζυμαρικών που θα το φτιάχνετε και εκτός νηστείας!! | Live kitchen.
INGREDIENTS
500 g penne pasta
olive oil
——
2 tbsp olive oil
1 medium onion
250 g white mushrooms
700 g almond drink
1/2 tsp garlic powder
1 tsp salt
Nutmeg
2 tbsp plain flour
CARPOS grated OLYMPOS for spaghetti
CARPOS Pizza Top OLYMPOS for Pizza
———-
Olive oil
Bread crumbs
———
Pyrex 25×30 cm
GERMAN
ZUTATEN
500 g Penne-Nudeln
Olivenöl
——
2 EL Olivenöl
1 mittelgroße Zwiebel
250 g weiße Champignons
700 g Mandeldrink
1/2 TL Knoblauchpulver
1 TL Salz
Muskatnuss
2 EL Mehl
CARPOS geriebener OLYMPOS für Spaghetti
CARPOS Pizzaaufsatz OLYMPOS für Pizza
———-
Olivenöl
Semmelbrösel
———
Pyrex 25×30 cm
15′ Χρόνος Εκτέλεσης
30 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
7-9 Μερίδες
Εκτέλεση για το Νηστίσιμο ογκραντέν
Σε βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε 2 λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σάλτσα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και φρυγανιά ένα πυρέξ 25χ30 και προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε τα τριμμένη νηστίσιμα τυριά.
Το Νηστίσιμο σουβλάκι της Μεγάλης εβδομάδας
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα νηστίσιμα τυριά για πίτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Πεντανόστιμο νηστίσιμο ογκραντέν ζυμαρικών που θα λατρέψετε!! Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr