Συνταγή για μεγάλο cinnamon roll για όλη την οικογένεια με γλάσο βανίλιας και σπιτική ζύμη. Η καλύτερη συνταγή για αρωματικό και αφράτο ρολό κανέλας από τη φίλη μας Elena Psillia με τα πιο απλά υλικά.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 345 γραμμάρια
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- Γάλα φρέσκο 180 ml
- βουτυρο 60 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- αυγα 1 μεγάλο
Υλικά
- βουτυρο 60 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας
Για τη γέμιση
- ζάχαρη άχνη 120 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το γλάσο βανίλιας
Σιροπιαστά ρολά κανέλας με σταφίδες
Έχουμε συνηθίσει να τρώμε cinnamon roll ή αλλιώς ρολάκια κανέλας, ατομικά. Σήμερα όμως θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα…οικογενειακό cinnamon roll για όλη την οικογένεια. Αφράτο, αρωματικό και πανεύκολο, σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μεγάλο cinnamon roll με γλάσο βανίλιας:
Εκτέλεση για το μεγάλο cinnamon roll με γλάσο βανίλιας
Αρχικά στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, το αλάτι και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε και το μείγμα με το γάλα στον κάδο του μίξερ και προσέχουμε να μην είναι καυτό για να μην καεί η μαγιά. Προσθέτουμε και το αυγό και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ κι αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι, περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας, μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Μόλις η ζύμη ξεκολλήσει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη και την μεταφέρουμε σε μία αλευρωμένη ελαφρώς επιφάνειας. Ζυμώνουμε για 3 λεπτά με τα χέρια και σχηματίζουμε μία μπάλα. Καλύπτουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Λαχταριστα ρολακια κανελας ετοιμα σε 20 λεπτα
Όσο ξεκουράζεται η ζύμη ετοιμάζουμε την γέμιση, ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα. Με έναν πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο 30×38 εκατοστών. Αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια το βούτυρο για τη γέμιση. Κόβουμε με τη ρόδα της πίτσας ή με ένα μαχαίρι σε 6 λωρίδες.
Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα ή ένα ταψί 23 εκατοστών με βούτυρο. Την πρώτη λωρίδα τη τυλίγουμε σε ρολάκι και τοποθετούμε αυτή τη λωρίδα στο κέντρο της ταρτιέρας. Μετά, κάθε μία λωρίδα τη τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι, ξεκινώντας πάντα από το τελείωμα της προηγούμενης.
Καλύπτουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1-2 ώρες. Αφού διπλασιαστεί σε όγκο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο. Όσο ψήνεται το ρολό κανέλας ετοιμάζουμε το γλάσο βανίλιας.
Ατομικά ρολάκια κρούστας με κρέμα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη, το φρέσκο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή και δεμένο γλάσο. Βγάζουμε από τον φούρνο το ρολό κανέλας και το αφήνουμε στη σχάρα για 10 λεπτά. Περιχύνουμε με το γλάσο βανίλιας το ρολό κανέλας και είναι έτοιμο.
Tips για το μεγάλο cinnamon roll με γλάσο βανίλιας
Αν μας πέσει παραπάνω γέμιση, την μαζεύουμε και την πασπαλίζουμε από πάνω μετά. Αν δούμε ότι ψήνεται πολύ γρήγορα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα. Αν το γλάσο μας βγει πηχτό, αραιώνουμε με λίγο φρέσκο γάλα. Αντί για καστανή ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε μαύρη, μαλακή ζάχαρη στη γέμιση.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr