Συνταγή για μείγμα μπαχαρικών για ψητά κρέατα. Ταιριάζει με όλα τα είδη κρέατος και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους κάθε φορά που ανάβετε τα κάρβουνα. Ιδανικό για να μαρινάρετε τα κρέατα για τη Τσικνοπέμπτη.
από τη φίλη μας Evi Bit.
- αλατι 3 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 2 κουταλιές της σούπας σε σκόνη
- σκορδο 2 κουταλιές της σούπας σε σκόνη
- ρίγανη 2 κουταλιές της σούπας
- θυμάρι 1 κουταλιά της σούπας
- πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας
- πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας λευκό
- πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας Καγιέν
- πάπρικα 5 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Πιπεριές γεμιστές με τυριά για τη Τσικνοπέμπτη
Τα κρέατα χρειάζονται τα απαραίτητα μπαχαρικά για να απογειώσουν τη γεύση τους. Μιας και η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα πανεύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο μείγμα μπαχαρικών για ψητά και κρέατα που σίγουρα θα το βάζετε σε μπιφτέκια, κοτόπουλα, μπριζόλες και άλλα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μείγμα μπαχαρικών για grill:
Εκτέλεση για το μείγμα μπαχαρικών για grill
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλάτι, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μαύρο πιπέρι, το λευκό πιπέρι, το πιπέρι Καγιέν, τη πάπρικα και τη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και το φυλάσσουμε σκιερό μέρος χωρίς υγρασία.
Τσικνοπέμπτη: Κότσια χοιρινά με πατάτες στο φούρνο
Κάθε φορά που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε μαρινάρουμε το κρέας με μία γενναία ποσότητα από το μείγμα μπαχαρικών και αφήνουμε το κρέας να σταθεί για καμιά ώρα και έτοιμο για τα κάρβουνα ή το φούρνο.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr