Συνταγή για Μεξικάνικα chimichangas. Φτιάχνουμε chimichangas με τορτίγιες, τσένταρ, μοσχαρίσιο κιμά και μυρωδικά για brunch αλλά και για βραδινό. Το chimichangas γνωστό και σαν Τσιβιτσάνγκα ή Τσίμιτσόνγκα είναι ένα τηγανιτό μπουρίτο που τρώγεται στο Μεξικό και στις νότιες ΗΠΑ, κυρίως στο Τέξας. Αποτελείται από ρύζι, τυρί, αποξηραμένο κρέας και κοτόπουλο τυλιγμένα με πίτα τορτίγια. Μετά συνοδεύεται με σάλτσα ντομάτα, γουακαμόλε και κρέμα γάλακτος. Μία πανεύκολη συνταγή που την είδαμε από τον φίλο μας Alex Foukas.
- ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
- πατατες 700 γραμμάρια καθαρισμένες
- κρεμμυδι 1 μεσαίο
- σκορδο 2 σκελίδες
- καρότο 2 μεσαία
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- πιπεριά 2 πράσινες
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- μπούκοβο 1 πρέζα
- ντοματα 350 γραμμάρια ψιλοκομμένη
- φασόλια 400 γραμμάρια (κονσέρβα) κόκκινα
- τσένταρ 180 γραμμάρια τριμμένο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Υλικά
- ηλιέλαιο 100 ml περίπου
Για το τηγάνισμα
- τορτίγια 15-20 μικρές
Για τα chimichangas
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- σάλτσα ντομάτας 200 γραμμάρια
Για το σερβίρισμα
Croque madame με τορτίγιες
Θα ταξιδέψουμε μέχρι το Μεξικό δοκιμάζοντας για πρώτη φορά σπιτικά chimichangas με μοσχαρίσιο κιμά. Αυτό το τηγανιτό μπουρίτο είναι το τέλειο βραδινό και συνοδεύεται τέλεια με μία παγωμένη μπύρα ακόμη και μέσα στη καρδιά του Χειμώνα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Μεξικάνικα chimichangas:
Εκτέλεση για τα Μεξικάνικα chimichangas
Αρχικά βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο, τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Επίσης βάζουμε το καρότο σε κυβάκια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Βάζουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Τότε βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για να σπάσει ο κιμάς. Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.
Περίσσεψε κοτόπουλο; Φτιάξε τορτίγιες με κασέρι και κρέμα γάλακτος
Αφαιρούμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα φασόλια αφού τα έχουμε στραγγίσει πρώτα, το τσένταρ, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά με το ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
Παίρνουμε μία τορτίγια, βάζουμε μέσα 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από την γέμιση, τυλίγουμε σαν φάκελο και τοποθετούμε τη τορτίγια μέσα στο τηγάνι, από τη μεριά που κλείσαμε.
Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά και αφαιρούμε από το τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες τορτίγιες και σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας.
Tips για τα Μεξικάνικα chimichangas
Το μπούκοβο είναι προαιρετικό. Μπορούμε να βάλουμε και μισό χοιρινό μισό μοσχαρίσιο κιμά.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια