Close
Μεξικάνικα-chimichangas-συνταγή-

Συνταγή για Μεξικάνικα chimichangas. Φτιάχνουμε chimichangas με τορτίγιες, τσένταρ, μοσχαρίσιο κιμά και μυρωδικά για brunch αλλά και για βραδινό. Το chimichangas γνωστό και σαν Τσιβιτσάνγκα ή Τσίμιτσόνγκα είναι ένα τηγανιτό μπουρίτο που τρώγεται στο Μεξικό και στις νότιες ΗΠΑ, κυρίως στο Τέξας. Αποτελείται από ρύζι, τυρί, αποξηραμένο κρέας και κοτόπουλο τυλιγμένα με πίτα τορτίγια. Μετά συνοδεύεται με σάλτσα ντομάτα, γουακαμόλε και κρέμα γάλακτος. Μία πανεύκολη συνταγή που την είδαμε από τον φίλο μας Alex Foukas.

 

Croque madame με τορτίγιες

 

Θα ταξιδέψουμε μέχρι το Μεξικό δοκιμάζοντας για πρώτη φορά σπιτικά chimichangas με μοσχαρίσιο κιμά. Αυτό το τηγανιτό μπουρίτο είναι το τέλειο βραδινό και συνοδεύεται τέλεια με μία παγωμένη μπύρα ακόμη και μέσα στη καρδιά του Χειμώνα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Μεξικάνικα chimichangas:

Μεξικάνικα-chimichangas-συνταγή-

Εκτέλεση για τα Μεξικάνικα chimichangas

Αρχικά βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο, τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Επίσης βάζουμε το καρότο σε κυβάκια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Βάζουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Τότε βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για να σπάσει ο κιμάς. Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.

 

Περίσσεψε κοτόπουλο; Φτιάξε τορτίγιες με κασέρι και κρέμα γάλακτος

 

Αφαιρούμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα φασόλια αφού τα έχουμε στραγγίσει πρώτα, το τσένταρ, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά με το ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.

Παίρνουμε μία τορτίγια, βάζουμε μέσα 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από την γέμιση, τυλίγουμε σαν φάκελο και τοποθετούμε τη τορτίγια μέσα στο τηγάνι, από τη μεριά που κλείσαμε.

Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά και αφαιρούμε από το τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες τορτίγιες και σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας.

Tips για τα Μεξικάνικα chimichangas

Το μπούκοβο είναι προαιρετικό. Μπορούμε να βάλουμε και μισό χοιρινό μισό μοσχαρίσιο κιμά.

Μεξικάνικα-chimichangas-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr