Συνταγή για λαχταριστά μελανούρια στον φούρνο με ντομάτες και λαδολέμονο για σήμερα! Ενα καλοκαιρινό πιάτο σκέτο γλύκισμα.
Το μελανούρι είναι ένα Μεσογειακό ψάρι του αλμυρού νερού που ανήκει στην οικογένεια των Σπαριδών. Είναι ένα νόστιμο ψάρι ακόμη κι αν πολλοί από εμάς δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμη. Η αλήθεια είναι ότι μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον το ψάρι θα μπει σε κάθε σπίτι.
Μετά την Τσιπούρα με σπανάκι στό φούρνο, θα δοκιμάσουμε μελανούρια στον φούρνο, με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λαδολέμονο και συνοδευόμενο με πατάτες τηγανιτές και μπόλικη σαλάτα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για το πιο νόστιμο μεσημεριανό;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Λαχταριστά μελανούρια στον φούρνο με ντομάτες και λαδολέμονο:
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα μελανούρια μας καθαρισμένα από το ψαράδικο. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τις ντομάτες σε ροδέλες, το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα μελανούρια μας στο γκριλ μέχρι να ξεροψηθούν. Αφού γίνουν τα σερβίρουμε με λάδι το οποίο το έχουμε ανακατέψει σε λεμόνι και τηγανιτές πατάτες.
Δείτε ακόμα Ψάρι μυλοκόπι πλακί με φρέσκια κόκκινη σάλτσα και θυμάρι
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη