Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι και τυρί θα φάμε σήμερα! Ένα υπέροχο φαγάκι που μπορεί να απογειώσει το Κυριακάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο. Γεμιστές μελιτζάνες γεμιστές στο φούρνο με μοσχάρι και τυρί λοιπόν.
- Μοσχάρι 1 Κιλό στήθος
- γκούντα Ένα κομμάτι
- μελιτζάνα Κατά βούληση
- κρεμμυδι 2
- σκορδο 2 Σκελίδες
- σάλτσα ντομάτας Κατά προτίμηση σπιτική
- πελτές ντομάτας 1 Κουταλιά
- κρασι Λίγο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ξύδι λίγο
Υλικά
- γκούντα Κατά βούληση τριμμένο
Για το γαρνίρισμα
Σκέτη κόλαση σας λέω! Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτές τις γεμιστές μελιτζάνες με ριζότο, ρύζι απλό ή και πατάτες τηγανιτές. Σίγουρα θα αρέσουν και στα μικρά παιδιά, αφού η μελιτζάνα μπορεί να μην είναι το αγαπημένο τους λαχανικό, όμως σίγουρα με λίγο κρέας και λίγο τυρί που λιώνει κατεβαίνει πιο εύκολα κάτω.
Τουλάχιστον τα δικά μου παιδιά τις λάτρεψαν. Αν ψάχνετε λοιπόν μία ξεχωριστή, εύκολη, οικονομική και τόσο νόστιμη συνταγή για το τραπέζι σας, σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτές τις μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι και τυρί .Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση και λίγο από κάτω για να πατάμε ωραία μέσα στο ταψί. Στην συνέχεια βγάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες με ένα κουτάλι και τις βάζουμε σε μία λεκάνη με αλατόνερο για 20 λεπτά. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν.
Συνεχίζουμε με το μαγείρεμα για το μοσχαράκι. Βάζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα σε μπουκίτσες. Το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και το σβήνουμε με λίγο ξύδι, αφού το αφήσουμε πρώτα να πιει τα υγρά του. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα όπως επίσης και το σκόρδο.
Σοτάρουμε και σβήνουμε με κρασί. Στο τέλος ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο νερό και κλείνουμε την χύτρα. Ψήνουμε για 35 λεπτά και είναι έτοιμο. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το κρέας και την σάλτσα του κρέατος. Βάζουμε και τρεις κύβους τυρί γκούντα μέσα σε κάθε μελιτζάνα.
Δείτε ακόμα Μελιτζάνες γεμιστές με μπεσαμέλ σε φόρμα σαν κέικ!
Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και την υπόλοιπη σάλτσα μας, μέσα στο ταψί. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν και να δέσει η σάλτσα του φαγητού μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή