Συνταγή για μελιτζάνες γιαουρτλού με κεφαλοτύρι και γκούντα. Απολαυστικό σουφλέ με μελιτζάνες, σάλτσα ντομάτας και σάλτσα γιαουρτιού για το μεσημεριανό ή και το βραδινό μας. Οι μελιτζάνες γιαουρτλού είναι ένα χορταστικό και νόστιμο φαγητό, ακόμη και για τα πιο γιορτινά και επίσημα τραπέζια, σαν ορεκτικό.
- μελιτζάνα 3-4
Υλικά
- ντοματα 2-3 τριμμένες
- κρεμμυδι 1 ξερό
- σκορδο 1 σκελίδα
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- πιπεριά 1 πράσινη
- ρίγανη 1 πρέζα
- βασιλικός 1 πρέζα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την σάλτσα ντομάτας
- κεφαλοτύρι 200 γραμμάρια τριμμένο
- γκούντα 200 γραμμάρια τριμμένο
Για το σουφλέ
- Γιαούρτι στραγγιστό Μισό κιλό περίπου
- αυγα 3-4
- αλατι 1 πρέζα
Για την σάλτσα γιαουρτιού
Δημιουργήσαμε ένα φαγητό με μία μοναδική γευστική αντίθεση. Από την μία η έντονη γεύση της μελιτζάνας, έρχεται να ισορροπήσει με την δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και από την άλλη το κεφαλοτύρι, η γκούντα και η σάλτσα ντομάτας προσφέρει την ένταση που ίσως να έλειπε διαφορετικά από αυτό το πιάτο!
Δείτε ακόμα Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι και τυρί
Οι μελιτζάνες γιαουρτλού με κεφαλοτύρι και γκούντα είναι ένα ονειρεμένο σουφλέ με μελιτζάνες που μπορούμε να το απολαύσουμε ακόμη και στο Κυριακάτικο τραπέζι! Πανεύκολο, οικονομικό και πολύ πολύ γευστικό, δε θα μείνει ούτε κομμάτι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μελιτζάνες γιαουρτλού με κεφαλοτύρι και γκούντα:
Εκτέλεση για τις μελιτζάνες γιαουρτλού με κεφαλοτύρι και γκούντα
Αρχικά παίρνουμε τις μελιτζάνες. Τις καθαρίζουμε όπως συνήθως και τις κόβουμε σε φέτες. Τις περνάμε από τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν και τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια. Βάζουμε τις μελιτζάνες στην άκρη και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας.
Τρίβουμε τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο το οποίο το αφήσαμε να κάψει. Προσθέτουμε και το λιωμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Έπειτα βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, την πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, την ρίγανη, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
Σιγοβράζουμε την σάλτσα ντομάτας μέχρι να πιει όλα τα υγρά της. Παίρνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε στον πάτο του λίγη σάλτσα ντομάτας. Από πάνω βάζουμε μία στρώση μελιτζάνες και πασπαλίζουμε λίγο κεφαλοτύρι και λίγο γκούντα.
Δείτε ακόμα Μελιτζάνες με μπεσαμέλ και σάλτσα βασιλικού
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές, δηλαδή 3 στρώσεις. Τελειώνουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας, λίγο κεφαλοτύρι και λίγο γκούντα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περιχύνουμε το σουφλέ με την σάλτσα γιαουρτιού και από πάνω βάζουμε όσα τυριά μας έχουν μείνει. Επίσης βάζουμε και μερικές πιπεριές χρωματιστές σε ροδέλες, γλυκιά πάπρικα και λίγο φρέσκο βασιλικό. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Tips για τις μελιτζάνες γιαουρτλού με κεφαλοτύρι και γκούντα
Μπορείτε αντί να τηγανίσετε, να ψήσετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αντί για κεφαλοτύρι και γκούντα μπορούμε να βάλουμε φέτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χριστίνα Γιαννοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr