ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ … 🙂 !
Ήταν τόσο νόστιμο, πού ό ιμάμης έφαγε πολύ καί μπαΐλντισε. Μέσα από τήν Πολίτικη καί Μικρασιατική κουζίνα πέρασε στό καθημερινό Ελληνικό τραπέζι.
Τό φαγητό αυτό μπορεί νά γίνει καί σέ κατσαρόλα. Αφού γεμίσετε τίς μελιτζάνες, τίς βάζετε σέ φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτετε λίγο λάδι καί ένα φλυτζάνι νερό. Τίς σιγοβράζετε σέ πολύ χαμηλή φωτιά γιά 45 λεπτά περίπου.
Τίς σερβίρετε χλιαρές ή κρύες. Μπορείτε νά τίς πασπαλίσετε μέ λίγη τριμμένη φέτα πρός τό τέλος τού ψησίματος. Αλλιώς τίς σερβίρετε κρύες μέ ένα κομμάτι φέτα στό πλάι.
YΛΙΚΑ:
1 – 1/2 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες .. (τσακώνικες) ..
5 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σέ λεπτές φέτες
1 φλυτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
6 ντομάτες ώριμες τριμμένες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
Λάδι γιά τό τηγάνισμα
Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Kόβετε τό μισό κοτσάνι από τίς μελιτζάνες.
Μέ ένα μυτερό μαχαιράκι χαράζετε κάθε μελιτζάνα κατά μήκος, προσέχοντας νά μή φτάσει τό σχίσιμο μέχρι κάτω. Τίς πασπαλίζετε στό άνοιγμα μέ αλάτι καί τίς βάζετε σέ μία λεκάνη μέ αλατισμένο νερό γιά 20 λεπτά. Τίς στραγγίζετε, τίς ξεπλένετε καί τίς σκουπίζετε. Τίς τηγανίζετε σέ αρκετό λάδι καί τίς τοποθετείτε μία μία σέ ένα ταψί σέ σειρές.
Σοτάρετε σέ ένα τηγάνι τά κρεμμύδια μέ τό λάδι. Προσθέτετε τό σκόρδο, τίς ντομάτες, τό μαιντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι καί τά σιγοβράζετε γιά 20 λεπτά, ώσπου νά πιούν τά υγρά τους. Αποσύρετε τό τηγάνι από τή φωτιά καί μέ ένα κουταλάκι γεμίζετε τίς μελιτζάνες στό μέρος τού ανοίγματος.
Πασπαλίζετε μέ λίγη φρυγανιά καί ραντίζετε τίς μελιτζάνες μέ λίγο λάδι. Τίς ψήνετε γιά 45 λεπτά σέ μέτριο φούρνο, αφήνετε νά κρυώσουν λίγο καί σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !
Από τη φανταστική σελίδα Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips