Close

Μελιτζάνες με λουκάνικο στο πήλινο

μελιτζάνες_με_λουκάνικο_στο_πήλινο_

Μελιτζάνες με λουκάνικα στο πήλινο , τριμμένη ντομάτα, πιπεριές, φέτα και τυρί κρέμα για τους μερακλήδες.

Θέλετε να απολαύσετε ένα μερακλήδικο φαγητό σε πήλινο όπως το μερακλήδικο γιουβέτσι σε πήλινο; Τότε σίγουρα το σημερινό μας φαγάκι θα σας ξετρελάνει. Μελιτζάνες κοκκινιστές με λουκάνικα είτε χωριάτικα είτε του εμπορίου, με διάφορες πιπεριές της αρεσκείας μας, μπαχαρικά, φέτα και τυρί κρέμα σε πήλινο.

Αν βάλετε λίγο πιπέρι και λίγο μπούκοβο παραπάνω, το συγκεκριμένο φαγητό θα είναι ό,τι πρέπει για τα καλοκαιρινά μας τραπέζια με μπυρίτσα και καλή παρέα. Είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό που θυμίζει τους μεζέδες των ταβερνών, όμως είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας.

Δείτε ακόμα Κοτόπουλο κοκκινιστό με κολοκυθάκια και μελιτζάνες

Το Καλοκαίρι οι μελιτζάνες είναι σκέτο γλύκισμα αφού είναι η εποχή τους και φυσικά όταν συνδυάζονται με τα λουκάνικα είναι το κάτι άλλο. Αν σας αρέσει το χωριάτικο λουκάνικο, θα σας συνιστούσαμε να το δοκιμάζατε με αυτό. Αν πάλι θέλετε τα συσκευασμένα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Το ίδιο νόστιμο θα γίνει. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Στην αρχή καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε μπαστούνια. Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Έπειτα παίρνουμε μία κατσαρόλα και ξεκινάμε να σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες, τις πιπεριές κομμένες σε φέτες, τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες μέχρι να πάρουν χρώμα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες στο μείγμα μας μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο, την ρίγανη, το μπούκοβο και το πιπέρι. Αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει και να δέσει χωρίς να ρίξουμε καθόλου νερό. Αφού δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες και ανακατεύουμε για να πάει η σάλτσα παντού.

Τις αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Όταν η σάλτσα και οι μελιτζάνες δέσουν και περάσουν τα 20 λεπτά μεταφέρουμε το φαγητό μας σε πήλινα σκεύη. Βάζουμε από πάνω λίγη θρυμματισμένη φέτα και τυρί κρέμα και ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Tips για τις μελιτζάνες με λουκάνικο στο πήλινο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αποξηραμένο και φρέσκο δυόσμο. Η ποσότητα του λουκάνικου και των μπαχαρικών είναι ανάλογα τα δικά μας γούστα. Η φέτα και το τυρί κρέμα μπορεί να είναι περισσότερα σε ποσότητα, αν μας αρέσει.

μελιτζάνες_με_λουκάνικο_στο_πήλινο_ μελιτζάνες_με_λουκάνικο_στο_πήλινο_ μελιτζάνες_με_λουκάνικο_στο_πήλινο_ μελιτζάνες_με_λουκάνικο_στο_πήλινο_ μελιτζάνες_με_λουκάνικο_στο_πήλινο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Kaloti

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr