Συνταγή για σουφλέ με μελιτζάνες, κιμά, κρέμα γάλακτος και μοτσαρέλα για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο που θα το λατρέψει όλη η οικογένεια. Λιώνει στο στόμα, από τη φίλη μας Βασιλική Φαρμάκη.
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- κιμάς ανάμεικτος 400 γραμμάρια περίπου
- κρεμμυδι 1
- σκορδο 1 σκελίδα
- πιπεριά 1 κόκκινη
- δάφνη 1 φύλλο
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά Κατά βούληση
Για τον κιμά
- μοτσαρελα 250 γραμμάρια περίπου τριμμένη
- κρεμα γαλακτος 1 μικρή
- πιπέρι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Conchiglioni με μελιτζάνες
Τώρα που ξεκινάει η εποχή της μελιτζάνας και είναι σκέτο γλύκισμα, μπορούμε να την απολαύσουμε σε πολλές παραλλαγές. Πέρα από μουσακά, κοκκινιστές ή ιμάμ μπαϊλντί, μπορούμε να τις φτιάξουμε σε αυτό το τέλειο σουφλέ με μοτσαρέλα και κιμά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά και μοτσαρέλα:
Καλησπέρα σε όλους. Τελευταία δεν δημοσιεύω και πολύ συχνά αλλά αυτό το φαγητό έπρεπε να το δείτε. Μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά και μοτσαρελα. Μιλάμε για κόλαση
Εκτέλεση για τις μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά και μοτσαρέλα
Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζουμε ελαφρώς και τις βάζουμε σε ένα μπολ με αλάτι και νερό για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε, τις στραγγίζουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα με τη σάρκα προς τα κάτω και τη φλούδα από πάνω και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Την ίδια στιγμή προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και μόλις κάψει σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο.
Επίσης προσθέτουμε ψιλοκομμένη την κόκκινη πιπεριά χωρίς τα σπόρια της και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι ο κιμάς από ροζ να γίνει γκρι. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μελιτζάνες γιαουρτλού με κεφαλοτύρι και γκούντα
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και κανέλα. Βράζουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι ο κιμάς να μείνει με το λάδι του. Βγάζουμε τις μελιτζάνες, τις γυρνάμε και με ένα πιρούνι πατάμε την μαλακή σάρκα.
Με 1 κουτάλι της σούπας τις γεμίζουμε με τον κιμά και έπειτα πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και λίγη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το πιπέρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια