Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά. Συνταγή για Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά και σάλτσα ντομάτας στο πυρέξ. Έφτασε η εποχή της μελιτζάνας και αυτό σημαίνει πως είναι σκέτο γλύκισμα. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά και σάλτσα ντομάτας. Αυτό το φαγητό λιώνει στο στόμα.
- μελιτζάνα 5
- ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- σκορδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη
Υλικά
Αυτές οι μελιτζάνες στον φούρνο με τυριά είναι ό,τι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για τον μπουφέ μας. Επίσης είναι ιδανικό για κάθε φορά που λαχταράμε ένα φαγητό με μελιτζάνες. Εμείς το δοκιμάσαμε και γλείφαμε και τα δάχτυλά μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά:
Εκτέλεση για τις μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά
Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα έτσι ώστε να ξεπικρίσουν. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την ρίγανη και το σκόρδο πολτοποιημένο. Αλείφουμε με το μείγμα τις μελιτζάνες από όλες τις πλευρές. Έπειτα είτε τις τηγανίζουμε είτε τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Εκτέλεση για την σάλτσα
Αρχικά περνάμε από μούλτι τις ώριμες ντομάτες και τις βάζουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους. Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε για λίγο έτσι ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Δείτε ακόμα Λαχταριστός Καλοκαιρινός μουσακάς
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπούκοβο και σιγοβράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να δέσει και να μείνει μόνο με το λάδι της.
Εκτέλεση για τις μελιτζάνες
Παίρνουμε ένα ταψί μικρό ή ένα πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο μία στρώση σάλτσας. Από πάνω βάζουμε μερικές μελιτζάνες σε όλη την επιφάνεια. Πάνω από τις μελιτζάνες βάζουμε μία στρώση τριμμένης παρμεζάνας. Πάνω από την παρμεζάνα μία στρώση φέτες γκούντα.
Πάνω από την γκούντα βάζουμε άλλη μία στρώση μελιτζάνες. Συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση σάλτσα, άλλη μία στρώση παρμεζάνας και άλλη μία στρώση γκούντα. Στην τελευταία σειρά την γκούντα την κόβουμε σε μικρά κομμάτια για να φαίνονται λίγο οι μελιτζάνες από κάτω. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024