Συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες, τραγανοί απέξω και αφράτοι από μέσα, με κολοκυθάκια, ψιλοκομμένη ντομάτα και μυρωδικά για το ταπεράκι του ολοήμερου. Το lunch box του σχολείου θα γεμίσει με αυτούς τους μελιτζανοκεφτέδες που μπορείτε να συνοδεύσετε με σαλάτα εποχής και ρυζάκι.
- μελιτζάνα 3-4
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- κρεμμυδι 1 στον τρίφτη
- κολοκυθάκια 2
- ντοματα 1
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- δυοσμος 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας
- σκορδο 1 σκελίδα
- φέτα 1 χούφτα
- γραβιέρα 1 χούφτα τριμμένη
- αυγα 1
- ξύδι 2 κουταλιές της σούπας
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 4-5 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αν θέλετε το παιδί να δοκιμάσει τις μελιτζάνες τότε αυτή η συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες μπορεί να είναι μία καλή ευκαιρία. Με χρυσό κουρκούτι από αλεύρι, τραγανοί απέξω και αφράτοι από μέσα, τα παιδιά σίγουρα θα θέλουν να δώσουν μία ευκαιρία. Μία τέλεια επιλογή για το ολοήμερο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους μελιτζανοκεφτέδες για το lunch box του σχολείου:
Εκτέλεση για τους μελιτζανοκεφτέδες για το lunch box του σχολείου
Αρχικά βάζουμε τις μελιτζάνες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και σε ένα μπολ βάζουμε μόνο τη σάρκα τους.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης που την έχουμε τρίψει στον τρίφτη, το κρεμμύδι που το έχουμε περάσει από τον τρίφτη, τα ωμά κολοκυθάκια που τα έχουμε τρίψει στον τρίφτη και την ντομάτα ψιλοκομμένη.
Προσθέτουμε επίσης ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξερό δυόσμο, ρίγανη, ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σκόρδο λιωμένο. Στο τέλος βάζουμε την θρυμματισμένη φέτα και την τριμμένη γραβιέρα, το χτυπημένο αυγό, το ξύδι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Αφράτοι μελιτζανοκεφτέδες
Βάζουμε αλεύρι σιγά σιγά και δουλεύουμε το μείγμα παράλληλα. Σταματάμε να βάζουμε αλεύρι όταν πάρουμε έναν σφιχτό χυλό. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και ρίχνουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού το μείγμα λίγο λίγο στη χούφτα μας. Δίνουμε σχήμα με αλευρωμένα χέρια και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τους μελιτζανοκεφτέδες για το lunch box του σχολείου
Η φέτα και η γραβιέρα είναι προαιρετικά. Μπορούμε να δοκιμάσουμε το μείγμα ωμό πριν μπει το αυγό, οπότε το αλάτι με προσοχή και δοκιμάζουμε μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο
και την είδαμε στην ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ✔️
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος