ΜΕΛΙΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
με 8 προψημένα φύλλα!!
Δείτε ακόμα: Χατζαπούρι: η γεωργιανή τυρόπιτα
Συνταγή:
Για το φύλλο 1000 γρ αλεύρι, 480 γρ νερό, 30 γρ λάδι, 30 γρ ξύδι, 20 γρ αλάτι ,για 9 φύλλα των 175γρ!
Για τη γέμιση μελιτζάνες ψημένες στα κάρβουνα,κιμάς μοσχαρίσιος τσιγαρισμένος με 4 μεγάλα κρεμμύδια ,4 αυγά,μία κουταλιά σούπας τραχανά, μία κουταλιά σούπας βρώμη ,αλάτι πιπέρι και 200 γρ τυρί γραβιέρα!
Δείτε ακόμα: Πορτοκαλόπιτα.. ένα ευκολο γλυκό με σταθερή αξία!!
Διαδικασία :
Ανοίγω 4 φύλλα , τα κόβω στη μέση και τα ψήνω ΕΝΑ ΕΝΑ με ελάχιστο λάδι στο ταψί!
Ανοίγω ένα μεγάλο φύλλο κάτω στο ταψί και έξω από το ταψί !
Ανοίγω ένα φύλλο το κόβω σε λωρίδες και το τοποθετώ έξω από το ταψί για τον κόθρο!
Ανοίγω ένα φύλλο το κόβω στη μέση και τα βάζω πάνω από το πρώτο! Τοποθετώ 3 προψημένα φύλλα !
Βάζω τη μισή γέμιση! Προσθέτω δύο προψημένα φύλλα!
Βάζω την άλλη μισή γέμιση και βάζω 3 φύλλα προψημένα από πάνω !
Ανοίγω ένα φύλλο το κόβω στα δύο και τα βάζω πάνω από τα προψημένα !
Ανοίγω ένα μεγάλο και το τοποθετώ τελευταίο πάνω στην πίτα!
Ανεβάζω τον κόθρο! Χαράζω και λαδώνω!
Την έκανα εχθές και την έψησα σήμερα το πρωί,για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς!
Γεύση τέλεια.
Τραγανή σαν μπακλαβάς!!!