Close

Μελιτζανόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

μελιτζανόπιτα-με-ζύμη γιαουρτιού-συνταγή-

Συνταγή για μελιτζανόπιτα με αφράτη ζύμη γιαουρτιού, φέτα και μυρωδικά. Η πίτα του Καλοκαιριού χωρίς φύλλο, για να συνοδεύσουμε το μεσημεριανό μας ή για το ταπεράκι της παραλίας και των διακοπών.

Από τη φίλη μας Άννα Γιαννίκου.

 

Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο

 

Τόσο στη παραλία όσο και στο ταξίδι των διακοπών ή την πρώτη μέρα στη παραθέριση θέλουμε κάτι να τσιμπολογούμε. Αυτή η μελιτζανόπιτα είναι ακριβώς αυτό που αναζητάμε, αφού είναι χορταστική και μπορούμε να την φτιάξουμε μία μέρα πριν τις διακοπές, χωρίς να λερώσουμε πολλά σκεύη.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη μελιτζανόπιτα με ζύμη γιαουρτιού:

μελιτζανόπιτα-με-ζύμη γιαουρτιού-συνταγή-

 

Εκτέλεση για τη μελιτζανόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Κόβουμε τις καθαρισμένες μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε αλατόνερο για 30 λεπτά. Έπειτα τις στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά τους και τις σοτάρουμε σε λίγο καυτό ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο και τον καλά ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Αφού σοταριστούν απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του μείγματος και προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και την τριμμένη μυζήθρα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη γέμιση στην άκρη και ξεκινάμε τη ζύμη.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το παραδοσιακό γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Προσθέτουμε το μείγμα με τις μελιτζάνες στο μείγμα με τη ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

Παραδοσιακή μελιτζανόπιτα με χειροποίητο φύλλο

 

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα.  Το στρώνουμε καλά και αλείφουμε με χτυπημένο αυγό όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην κάτω κάτω θέση του φούρνου, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.

Tips για τη μελιτζανόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Αντί για φέτα μπορούμε να βάλουμε λευκό τυρί. Το σκόρδο είναι προαιρετικό. Αντί για 1/2 κεσεδάκι ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο.

μελιτζανόπιτα-με-ζύμη γιαουρτιού-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr