Close

Μελιτζανοσαλάτα με λευκές μελιτζάνες στον ατμό

Μελιτζανοσαλάτα με λευκές μελιτζάνες στον ατμό_

Υπέροχη μελιτζανοσαλάτα με λευκές μελιτζάνες στον ατμό και  κουκουνάρι. Υπέροχο ορεκτικό αλλά και υπέροχη σαλάτα.

Οι μελιτζανοσαλάτα είναι από τα αγαπημένα μας ορεκτικά αλλά και από τις αγαπημένες μας σαλάτες. Ειδικά τώρα που είναι η εποχή της μελιτζάνας η μελιτζανοσαλάτα θα είναι σίγουρα σκέτο γλύκισμα! Η μελιτζανοσαλάτα μπορεί να συνοδεύσει κάθε φαγητό μας.

Μπορούμε να την φτιάξουμε σε μεγάλο μπολ για την μέση του τραπεζιού ή να συνοδεύσουμε το κάθε κυρίως γεύμα με λίγη μελιτζανοσαλάτα στην άκρη. Όπως και να ‘χει η συνταγή για νόστιμη μελιτζανοσαλάτα είναι πάντα χρήσιμη και η σημερινή μας συνταγή είναι μία από αυτές. Διαβάστε παρακάτω: 

Εκτέλεση

Στην αρχή ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε. Τις μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα ή σε κατσαρόλα ατμού για 10 λεπτά. Τις βάζουμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε να κρυώσουν ψηλά, πάνω σε σχάρα στον νεροχύτη. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Κόβουμε την πιπεριά καρέ και την βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το σκόρδο από την πρέσα, τον μαϊντανό, την ρίγανη, την καπνιστή πάπρικα, της μελιτζάνες, το γιαούρτι, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο και το κουκουνάρι. Κρατάμε λίγο κουκουνάρι για την επιφάνεια.

Δείτε ακόμα Μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και γιαούρτι

Προσθέτουμε επίσης αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για ενωθούν όλα τα υλικά μας. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κουκουνάρι που κρατήσαμε προηγουμένως, με μαϊντανό, ρίγανη, πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Tips για την Μελιτζανοσαλάτα με λευκές μελιτζάνες στον ατμό

Τρώγεται και κρύα από το ψυγείο. Μπορούμε να βάλουμε φρέσκια ή και ψημένη πιπεριά Φλωρίνης.

Μελιτζανοσαλάτα_ με _λευκές_ μελιτζάνες_ στον _ατμό_ Μελιτζανοσαλάτα_ με _λευκές_ μελιτζάνες_ στον _ατμό_ μελιτζανοσαλάτα_συνταγή_ Μελιτζανοσαλάτα_ με _λευκές_ μελιτζάνες_ στον _ατμό_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr