Close

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ επιτυχημένα: Παλιά συνταγή από τις πρώτες της Βεφας

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ να ρεει το σιρόπι δαγκωνοντας το !!Σούπερ επιτυχημένα.Δεν την αλλάζω με καμιά!!!! Παλιά συνταγή από τις πρώτες της Βεφας

Συνταγή για μελομακάρονα γεμιστά της Βέφας.  Παλιά συνταγή από της πρώτες. Πολύ επιτυχημένη που ρεει το σιρόπι δαγκωνοντας τa

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ να ρεει το σιρόπι δαγκωνοντας το !!Σούπερ επιτυχημένα.Δεν την αλλάζω με καμιά!!!!

Παλιά συνταγή από τις πρώτες της Βεφας

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ να ρεει το σιρόπι δαγκωνοντας το !!Σούπερ επιτυχημένα.Δεν την αλλάζω με καμιά!!!! Παλιά συνταγή από τις πρώτες της Βεφας

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες (250) ml ελαιόλαδο ή μισό μισό αραβοσιτελαιο.
3/4 κουπας χυμό πορτοκάλι
1/4 κουπας κονιάκ
1/2 κουπας ζάχαρη
1 κ.γ σόδα
2 κ.γ μπεηκιν
950 αλεύρι γ.ο.χ(+-) εμένα το πήρε όλο
Μισό κγ γαρυφαλλο
Ένα κ.γ κανέλα
Μισό κ.γ μοσχοκαρυδο
2 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
Καρύδια χοντροκομμένα στο χέρι

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ να ρεει το σιρόπι δαγκωνοντας το !!Σούπερ επιτυχημένα.Δεν την αλλάζω με καμιά!!!! Παλιά συνταγή από τις πρώτες της Βεφας

Δείτε ακόμη:  Τα μελομακάρονα του Δημήτρη Μιχαηλίδη

ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό 2 μέλι. Ξύλο κανέλας φλούδα πορτοκαλιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε πρώτα ζάχαρη νερό φλούδα πορτοκαλιού ένα ξύλο κανέλας για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το μέλι ανακατεύουμε και βγάζουμε να κρυώσει..
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καρύδια, κανέλα, γαρυφαλλο, μοσχοκαρυδο και ξυσμα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Δείτε ακόμη:Φανταστικά.. Ποντιακό γλυκό.. σαν μελομακάρονα

Σε λεκάνη ρίχνουμε λάδι ζάχαρη κονιάκ χυμό με σόδα και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεηκιν και με απαλές κινήσεις ομογενοποιουμε. Δεν ζυμωνουμε για να γίνουν αφρατα.

Παίρνουμε ζύμη όσο ένα μέτριο καρύδι και στο χέρι ανοίγουμε βάζουμε λίγη γέμιση καρύδι κλείνουμε φτιάχνοντας με τα δάχτυλα τη ζύμη χωρίς να πιέζουμε( να κρατηθεί η γεμιστή αeέρατη να κρατήσει σιρόπι μετα) και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 με αέρα για 20 -25 λεπτά.

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ να ρεει το σιρόπι δαγκωνοντας το !!Σούπερ επιτυχημένα.Δεν την αλλάζω με καμιά!!!! Παλιά συνταγή από τις πρώτες της Βεφας

Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι στο ταψί αφήνοντας 10 με 15 λεπτά από την κάθε μεριά. Βάζουμε για λίγο σε σχάρα να φύγει το περιττό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ψιλοαλεσμένο καρύδι.

Δείτε ακόμη: Γεμιστά σιροπιαστά μελομακάρονα από την Αργυρω

 

Πηγή: igastronomia.eu