Μια μελωμένη χοιρινή πρασοτηγανιά αξεπέραστη σε γεύση. Αυτή η πρασοτηγανιά μπορεί να γίνει ένα υπέροχο συνοδευτικό για τις πατάτες σας είτε αυτές είναι τηγανιτές είτε φούρνου, για την μακαρονάδα σας ή για το ρύζι σας.
Δείτε ακόμα Πεντανόστιμη τηγανιά ψημένη σε καρβελάκι με τυριά
Περιέχει πράσο και ξερό κρεμμύδι ενώ σιγοβράζεται στο νερό για να είναι σκέτο λουκούμι. Σβήνεται με κρασί και πραγματικά αυτή η μελωμένη και μυρωδάτη πρασοτηγανιά θα κάνει μικρούς και μεγάλους να ξετρελαθούν. Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή με οικονομικά υλικά που αξίζει να δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για την μελωμένη χοιρινή πρασοτηγανιά
Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τις χοιρινές μπουκίτσες. Τις χοιρινές μπουκίτσες προτού τις βάλουμε στο τηγάνι τις έχουμε πλύνει και τις έχουμε αλατίσει. Όταν αλλάξει χρώμα το κρέας μας και βγάλει τα υγρά του, σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλο νερό. Θέλουμε όσο νερό χρειάζεται για να αρχίσει το κρέας μας να μαλακώνει. Στην συνέχεια, κόβουμε τα πράσα μας σε ροδέλες και το κρεμμύδι μας και ρίχνουμε τα λαχανικά μας στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του και να μελώσει.
Tips για την μελωμένη χοιρινή πρασοτηγανιά
Το κόκκινο πιπέρι δε το θέλουμε καυτερό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βασιλική Φαρμάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη