Close

Μελωμένο γιουβέτσι κοτόπουλο

Μελωμένο γιουβέτσι κοτόπουλο

Συνταγή για μελωμένο γιουβέτσι με κοτόπουλο της γιαγιάς στο φούρνο με δεμένη σαλτσα ντομάτας και κριθαράκι.

    Για το σερβίρισμα

  • τυρί Κατά βούληση τριμμένο Δανίας

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Το γιουβέτσι είναι σίγουρα ένα από τα εθνικά μας φαγητά. Το φτιάχνουμε και στην κατσαρόλα και στο ταψί και μπορούμε να το απολαύσουμε με κάθε κρέας.

Σήμερα θα το δοκιμάσουμε με κοτόπουλο, γιατί δεν έχει πολύ λίπος και δεν παγώνει εύκολα τώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν. Σε αντίθεση με το αρνί ή το χοιρινό για παράδειγμα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μελωμένο γιουβέτσι κοτόπουλο:

 

γιουβέτσι-κοτόπουλο-στο-πυρέξ-συνταγή-

Εκτέλεση για το μελωμένο γιουβέτσι κοτόπουλο

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε στο πυρέξ μας το κοτόπουλο σε κομμάτια. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, γεμίζουμε με νερό που να καλύπτει κάπως τα υλικά και την σάλτσα ντομάτας.

Επίσης προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι σε σκόνη, κανέλα σε σκόνη και την ζάχαρη. Στο τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, με σκεπασμένο φαγητό με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Μετά την 1 ώρα αφαιρούμε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε το κριθαράκι.

γιουβέτσι-κοτόπουλο-στο-πυρέξ-συνταγή-

Ανακατεύουμε 1-2 φορές και συνεχίζουμε το ψήσιμο, ελέγχοντας σταδιακά το φαγητό. Είναι έτοιμο μόλις μαλακώσει το κριθαράκι και το αφήνουμε με ζουμί, γιατί μετά δένει κι άλλο. Όπως είναι καυτό προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Γιουβέτσι κατσαρόλας με χυλοπιτάκι χωριάτικο

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί Δανίας, όσο το φαγητό είναι καυτό. Και στο υπόλοιπο φαγητό στο πυρέξ βάζουμε 4-5 παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός και να μην χάσει το φαγητό το ζουμί του.

γιουβέτσι-κοτόπουλο-στο-πυρέξ-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο

και την είδαμε στην ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ✔️

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr