Μερακλήδικη καλοκαιρινή μακαρονάδα με κιμά, για να γλείψετε και τα πιάτα! Το φαγητό της τεμπέλας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- κιμάς μοσχαρίσιος Μισό κιλό
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
- σκορδο 1 σκελίδα
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι 1 πρέζα
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- κανελά 1 στικ
- γαρίφαλο 1 πρέζα
- μπαχάρι 1 κόκκος
- κρασι 1 ποτήρι του κρασιού
- ντοματα 1-2 μεγάλες τριμμένες
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Για τον κιμά
Μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά (ειδικά με τέτοιο καύσωνα) και το στομάχι να έχει κολλήσει στην πλάτη, αυτό που θες είναι ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό που θα χορτάσει όλη σου την οικογένεια, χωρίς να αφήσεις την ψυχή σου πάνω από τις κατσαρόλες.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινή μακαρονάδα με μελιτζάνες και φέτα
Σήμερα λοιπόν ετοιμάζουμε μία μερακλήδικη μακαρονάδα με κιμά που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, με ζυμαρικά αχιβάδες, για να αρέσουν και στα παιδιά λόγω του υπέροχου σχήματος. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μακαρονάδα με κιμά:
Εκτέλεση για την μακαρονάδα με κιμά
Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και στην κατσαρόλα που έβρασαν προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Καίμε τα δύο υλικά μας μέχρι να λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
Εκτέλεση για τον κιμά στην μακαρονάδα με κιμά
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο αλάτι στον πάτο. Από πάνω βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και σοτάρουμε τον κιμά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι ο κιμάς από ροζ να γίνει γκρι. Θέλουμε να φύγουν όλα τα υγρά του και να έχει αρχίσει οριακά να κολλάει στο σκεύος.
Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ξύλο κανέλας, το γαρίφαλο και το μπαχάρι και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Αφού μαράθηκε το κρεμμύδι προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Δείτε ακόμα Spaghetti aglio e olio – Ιταλική μακαρονάδα του φτωχού
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την ζάχαρη και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Σερβίρουμε μπόλικο τυρί της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ντίνα Κατσίρη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος