Merenda rolls: Αφράτα ψωμάκια με merenda και ψηφίδες σοκολάτας! Είναι τέλεια ψωμάκια που μοιάζουν με μπριός στην υφή και στην γεύση κι στην εμφάνιση μοιάζουν πολύ με muffins. Είναι ένα εξαιρετικό γλυκάκι που θα το λατρέψουν τα παιδιά μας, αφού η merenda τους αρέσει πολύ.
- γάλα 120 ml χλιαρό
- νερό 120 ml χλιαρό
- μαγιά 1 φακελάκι
- μελι 50 γρ
- βουτυρο 80 γρ αγελάδος λιωμένο
- αυγα 1 σε θερμοκρασία δωματίου
- αλατι 1 κ.γ κοφτό
- βανίλια 1
- αλευρι 500 γρ περίπου σκληρό
- σοκολάτα 1 φακελάκι ψηφίδες
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- μερεντα 1 μικρό κουτάκι
Για την γέμιση
Δείτε ακόμα Ντονατσάκια ατομικά με γλάσο σοκολάτας στο φούρνο
Αυτά τα merenda rolls δεν έχουν μόνο merenda αλλά και ψηφίδες σοκολάτας. Είναι εξαιρετικά. Αξίζει να τα δοκιμάσετε γιατί είναι πολύ εύκολα γλυκάκια. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμη και για επιδόρπιο ή για σπιτικό κέρασμα, για τους δικούς σας ανθρώπους όταν λήξει η καραντίνα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα merenda rolls:
Εκτέλεση για τα merenda rolls
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, την μαγιά και το μέλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μας και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι και την βανίλια.
Όταν αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα προσθέτουμε λίγο λίγο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο η ζύμη. Το ζυμαράκι μας θέλουμε να είναι ελαστικό και να πλάθεται εύκολα. Επίσης θέλουμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Σε αυτό το σημείο ενσωματώνουμε το μισό σακουλάκι με τις ψηφίδες σοκολάτας μέσα στην ζύμη. Λαδώνουμε ελαφρώς με λάδι ελαφρύ μία λεκάνη ζυμώματος και τοποθετούμε μέσα την ζύμη. Λαδώνουμε και την επιφάνεια της ζύμης για να μην πιάσει πέτσα.
Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και βάζουμε σε ζεστό σημείο για μιάμιση ώρα περίπου να φουσκώσει. Ανοίγουμε φύλλο παραλληλόγραμμο 25×30 εκ. περίπου. Αλείφουμε τα 3/4 της επιφάνειας με μερέντα και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες ψηφίδες σοκολάτας.
Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε μικρότερα ρολάκια. 12-14 βγάζει η δόση μας. Κόβουμε μικρά κομμάτια λαδόκολλας, τα τοποθετούμε σε φορμάκια και βάζουμε τα ζυμαράκια μας μέσα. Αφήνουμε για 40 λεπτά περίπου και πάλι να φουσκώσουν και τα περνάμε με αυγό, το οποίο το έχουμε χτυπήσει καλά με λίγες σταγόνες νερού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στο αερόθερμο, 25 με 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να χρυσίσουν.
Tips για τα merenda rolls
Αν δεν ta καταναλώσουμε όλα αμέσως τα κλείνουμε σε μία σακουλίτσα τροφίμων ή τα τυλίγουμε με μεμβράνη όταν κρυώσουν. Θα παραμείνουν μαλακά σαν να τα φουρνίσαμε εκείνη τη στιγμή. Αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε ζάχαρη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou
και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα