Συνταγή για καλοκαιρινή πίτα με κολοκυθάκια, πιπεριές και ντομάτα χωρίς φύλλο. Μία εύκολη και νόστιμη μεσογειακή πίτα για το ταπεράκι της παραλίας ή για τις διακοπές
από τη φίλη μας Sofia Valinou.
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
- κρεμμυδι 1 ξερό
- κολοκυθάκια 2
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πορτοκαλί
- πιπεριά 1 κίτρινη
- κρεμμυδι 4 φρέσκα
- ντοματα 2 μεσαίες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- αυγα 2 μεγάλα
- Γιαούρτι στραγγιστό 4 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- αλατι 1-2 πρέζες
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- θυμάρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 450 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Για την ζύμη στη πίτα
Κολοκυθόπιτα εξπρές χωρίς φύλλο του Παναγιώτη Παπαδάκη
Μία μεσογειακή πίτα με καλοκαιρινά λαχανικά που θα κάνουν αυτή την πίτα εκτός από πανδαισία χρωμάτων και νόστιμη. Χωρίς φύλλο για να μην χάνετε χρόνο με ζυμάρια και πλάστες και θα έχετε πάντα ένα κολατσιό στη παραλία, στις διακοπές και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μεσογειακή πίτα λαχανικών:
Εκτέλεση για την μεσογειακή πίτα λαχανικών
Σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τη κίτρινη, τη κόκκινη και τη πορτοκαλί πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις μεσαίες ντομάτες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να φύγουν τα περισσότερα υγρά.
Σε μία άλλη λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με το στραγγιστό γιαούρτι, το φρέσκο γάλα, το αλάτι, την πάπρικα και το θυμάρι. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν σφιχτό χυλό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα λαχανικά στον χυλό και προσθέτουμε στο μείγμα το τριμμένο κασέρι και τη μισή από την συνολική ποσότητα της φέτας. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Στρώνουμε την λαμαρίνα της κουζίνας με λαδόκολλα, βουτυρώνουμε πολύ καλά και τα πλαϊνά και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Σπανακοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο για το σχολείο
Αδειάζουμε στο σκεύος το μείγμα και το απλώνουμε καλά. Ραντίζουμε με λίγο νερό, τρίβουμε την υπόλοιπη φέτα από πάνω και πασπαλίζουμε με επιπλέον σουσάμι. Σκορπίζουμε πάνω στη πίτα βούτυρο σε κομματάκια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα τα πρώτα 10 λεπτά και για τα άλλα 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου στη 2η από κάτω σκάλα.
Tips για την μεσογειακή πίτα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του λευκό ή και με 5 διαφορετικά δημητριακά, όπως στις φωτογραφίες. Απλά το δεύτερο είναι πιο βαρύ.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος