Close

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανιτός

Μεταμόρφωση του Σωτήρος-μπακαλιάρος-στον φούρνο-σαν-τηγανιτός-με-σκορδαλιά-συνταγή-

Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανιτός για την Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος πλησιάζει και το έθιμο θέλει να φάμε μπακαλιάρο σκορδαλιά. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης ετοίμασε μπακαλιάρο στον φούρνο σαν τηγανιτό με σκορδαλιά και κουρκούτι.

    Υλικά

  • μπακαλιάρος 600 γραμμάρια ξαλμυρισμένος χωρίς πέτσα και κόκκαλα

    Για το πανάρισμα

  • φρυγανιά 200 γραμμάρια περίπου τριμμένη

Δείτε ακόμα Μπακαλιάρος με πατάτες στη λαδόκολλα

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, ως σπουδαία δεσποτική εορτή, αποτελεί εξαίρεση εθιμικά καθιερωμένης ιχθυοφαγίας, μέσα στην σύντομη αλλά αυστηρή νηστεία του Δεκαπενταύγουστου. Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανιτός με τραγανό κουρκούτι και συνταγή για σκορδαλιά έχουμε σήμερα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον μπακαλιάρο στον φούρνο σαν τηγανιτό:

Μεταμόρφωση του Σωτήρος-μπακαλιάρος-στον φούρνο-σαν-τηγανιτός-με-σκορδαλιά-συνταγή-

INGREDIENTS

600 g desalt cod without skin and bones
—————————————————-
200 g bread crumb
—————————————————-
250 g almond milk
100 g plain flour
1 tsp salt
1/4 tsp garlic powder
1/2 tsp oregano
——————————————————
800 g potatoes
2 garlic cloves
100 g vegetable oil
100 g olive oil
20 g white vinegar
Juice of half lemon
1 tsp salt
Pepper
—————————————————-
Olive oil

GERMAN

ZUTATEN

600 g entsalzter Kabeljau ohne Haut und Knochen
————————————————– —
200 g Semmelbrösel
————————————————– —
250 g Mandelmilch
100 g einfaches Mehl
1 TL Salz
1/4 TL Knoblauchpulver
1/2 TL Oregano
————————————————– —-
800 g Kartoffeln
2 Knoblauchzehen
100 g Pflanzenöl
100 g Olivenöl
20 g weißer Essig
Saft einer halben Zitrone
1 TL Salz
Pfeffer
————————————————– —
Olivenöl

15′ Χρόνος Εκτέλεσης

20-25 λεπτά Χρόνος Ψησίματος

4-5 Μερίδες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε στην άκρη. Για τον χυλό σε ένα μπολάκι θα χρειαστούμε γάλα αμυγδάλου, αλεύρι ,αλάτι, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.

Μεταμόρφωση του Σωτήρος-μπακαλιάρος-στον φούρνο-σαν-τηγανιτός-με-σκορδαλιά-συνταγή-

Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε φρυγανιά. Σε ένα ταψί κουζίνας στρώνουμε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Βουτάμε τα κομμάτια από τον μπακαλιάρο πρώτα στον χυλό στραγγίζουμε πολύ καλά και έπειτα βουτάμε τα κομμάτια στην φρυγανιά.

Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και στην συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 200 c.

Δείτε ακόμα Το φαγητό της Πέμπτης: Μπακαλιάρος πλακί

Στραγγίζουμε τις πατάτες και όπως είναι ζεστές βάζουμε την μισή ποσότητα σε έναν πολυκόφτη μαζί με τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι , το πιπέρι ,το ξίδι , τον χυμό λεμόνι, το ηλιέλαιο και χτυπάμε πολύ καλά.

Μεταμόρφωση του Σωτήρος-μπακαλιάρος-στον φούρνο-σαν-τηγανιτός-με-σκορδαλιά-συνταγή-

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και συνεχίζουμε βάζοντας τις υπόλοιπες πατάτες στον πολυκόφτη μαζί με το ελαιόλαδο. Αφού χτυπήσουμε και τις υπόλοιπες πολύ καλά αναμιγνύουμε το μείγμα με μια μαρίζ.

Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με την σκορδαλιά και με πατάτες country!! Είναι τόσο νόστιμος και εύκολος που θα τον φτιάχνετε με αυτόν τον τρόπο!! Καλή σας επιτυχία!!

Μεταμόρφωση του Σωτήρος-μπακαλιάρος-στον φούρνο-σαν-τηγανιτός-με-σκορδαλιά-συνταγή-

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr