Close

Μεθυσμένα κεφτεδάκια

Μεθυσμένα κεφτεδάκια

Μεθυσμένα κεφτεδάκια
Υλικά για κεφτεδάκια
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
200 γραμ ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο στο μουλτι
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροτριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
μην ξεχνάτε πάντα να βγάζετε την φύτρα από τα σκόρδα
1 ντομάτα τριμμένη
2 σφηνάκια κρασί κόκκινο ημίγλυκο
λίγο δυόσμο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
5-6 κσ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
αλεύρι για το πανάρισμα
σπορέλαιο για το τηγάνι

Υλικά για την σάλτσα
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/2 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
1/2 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
100 γραμ φρέσκα μανιτάρια χοντροκομμένα
1 κσ μουστάρδα
1 ποτηράκι του κρασί κόκκινο ημίγλυκο
2 κσ βούτυρο

Εκτέλεση κεφτεδάκια
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τον κιμά.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά/
Ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αν είναι μαλακή η ζύμη προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για μια ωρίτσα.
Πλάθουμε μεγάλα μπαλάκια και αλευρώνουμε αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε.
Αν θέλουμε να τα βάλουμε στον φούρνο τα στρώνουμε σε μια λαδόκολλα χωρίς αλεύρωμα και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σάλτσα
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το πράσο και τις πιπεριές και σοτάρουμε.
Συνεχίζουμε με το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα υλικά μας και φύγουν όλα τα υγρά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά.
Προσέχουμε να μην φύγουν όλα τα υγρά από το τηγάνι μας.
Στρώνουμε σε μια πιατέλα την σάλτσα και ακουμπάμε επάνω τα κεφτεδάκια μας!!!!
Επίσης μπορειτε να συνοδεύσετε τα κεφτεδάκια σας με ρεβίθια παντρεμένα!!!!!!
Μια υπέροχη συνταγή που μόνο όσοι την δοκιμάζουν μπορούν να με καταλάβουν!!!

απο την αγαπημένη μου γιαγια Μαιρη εν δρασει