Μια εύκολη και πεντανόστιμη Τηγανόπιτα με γιαούρτι ????
ΥΛΙΚΑ για τηγάνι 26-30 εκ.
100 γρ. καλαμποκάλευρο
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
120 ml γάλα
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη (η αρχική συνταγή είχε ανθότυρο)
1 μεγάλη ντομάτα σε κύβους (ή ντοματίνια κομμένα στη μέση)
6 φέτες λιαστής ντομάτας σε κομμάτια
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.σ. σουσάμι
5 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα δύο άλευρα, το γιαούρτι, το γάλα, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι με το σύρμα ή με ένα πηρούνι.
Προσθέτουμε τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τον άνηθο, το δυόσμ και το μισό σουσάμι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τους κύβους της φρέσκιας ντομάτας.
Ο χυλός θα πρέπει να είναι πηχτός, οπότε αν χρειάζεται στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή λίγο γάλα για να έχουμε τον χυλό που θέλουμε.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τον χυλό.
Αφήνουμε να πάρει καστανό χρώμα από τη μια πλευρά και μετά αδειάζουμε την πίτα μας σε μια πιατέλα και την αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και αφήνουμε την τηγανόπιτα να τηγανιστεί κι από την άλλη πλευρά.
Απολαμβάνουμε χλιαρή (και κρύα από το ψυγείο είναι εξίσου καταπληκτική) με μια πράσινη σαλάτα.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη