Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια. Μια φανταστική σύνταγη για κοκκινιστο μοσχάρι που γίνεται λουκουμι
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε 4-5 μερίδες
1 – 1,2 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 κρασοπότηρο λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλατοπίπερο
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε μέτρια-μικρά κομμάτια
χυμός ντομάτας (ή πελτές αραιωμένος σε λίγο νερό)
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το με το μισό λάδι να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά
Προσθέστε και το κρέας αφού το πλύνετε, και αφήστε το να ροδίσει από όλες τις πλευρές, γυρνώντας τακτικά.
Προσοχή μην το τρυπήσετε με πηρούνι.
Μόλις το κρέας έχει ροδοκοκκινίσει, βάλτε πιπέρι, προσθέστε λίγο νερό και κλείστε την κατσαρόλα ή τη χύτρα σας ώστε να μαγειρευτεί καλά (στη χύτρα 30 λεπτά φθάνουν).
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αλάτι, κουνήστε τη χύτρα καλά και αφήστε τα κολοκυθάκια να βράσουν με το ζουμί του φαγητού. Στη χύτρα δε χρειάζεται να προσθέσετε άλλο νερό και αρκούν άλλα 10 λεπτά βράσιμο (μόλις σηκωθεί η βαλβίδα να κλείσετε το μάτι και να αφήσετε το σκεύος επάνω).
Είναι η κατάλληλη εποχή για αυτό το νόστιμο κυριακάτικο φαγάκι, τώρα που τα κολοκυθάκια είναι φρέσκα, μικρά και φτηνά.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές