Μία πρόταση για μπουφέ, ορεκτικό ή ακόμα και κυρίως πιάτο
Υλικά
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
300 γρ. μπέικον σε λωρίδες
1 φλιτζάνι του τσαγιού κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα Νάξου τριμμένη
3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα τέσσερα
1 κρέμα γάλακτος
1 καρότο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
3 φύλλα δάφνης
4 μικρούς κύβους βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μεγάλους κύβους και τους βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν ελαφρά για 15 περίπου λεπτά, μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Κατόπιν τα σουρώνουμε, τυλίγουμε κάθε κομμάτι με μία λωρίδα μπέικον και τα τοποθετούμε σε ταψί. Όταν τελειώσουμε με το τύλιγμα πασπαλίζουμε με τα τυριά, ρίχνουμε πιπέρι, το δεντρολίβανο και απλώνουμε την κρέμα γάλακτος να πάει παντού, βάζουμε τους κύβους βουτύρου σε διαφορετικά σημεία και ψήνουμε για 20 λεπτά σε κανονικό φούρνο.