Συνταγή για ζύμη πασπαρτού που είναι σκέτος αφρός και είναι ιδανική για τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια και ρολά πιτσάκια. Για να μη παιδευόμαστε στο παιδικό πάρτι, αποθηκεύονται και κατάψυξη και είναι τέλεια και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.
Από τη φίλη μας Manos Maria Batsolakis Zervaki,
- Γάλα φρέσκο 600 ml χλιαρό
- ηλιέλαιο 300 ml
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1.5 κουταλιά της σούπας
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- ασπραδια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.100 γραμμάρια
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας 250 γραμμάρια περίπου για πίτσα
- μιξ τυριών 350 γραμμάρια περίπου
- ζαμπόν 10 φέτες
- μπεικον 5-6 φέτες
- πιπεριά 2 χρωματιστές
Για τα πιτσάκια
- κρόκους αυγού 2
Για το άλειμμα στα τυροπιτάκια και στα λουκανικοπιτάκια
Αφράτα ατσμά για το σχολείο
Μπορεί να θέλουμε να δίνουμε στα παιδιά μας πάντα το καλύτερο, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που ο χρόνος δε μας το επιτρέπει. Γι’ αυτό και αυτή η ζύμη ατσμά, που είναι στην πραγματικότητα πασπαρτού, μπορεί να μας λύσει τα χέρια. Αφού με μία ζύμη έχεις πολλές παρασκευές για σχολικό κολατσιό και παιδικό πάρτι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ζύμη αφρός για όλα: Τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια και ρολά πιτσάκια:
Εκτέλεση για την ζύμη αφρός για όλα: Τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια και ρολά πιτσάκια
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το φρέσκο γάλα, την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά αφού ανακατέψουμε. Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα ασπράδια, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1-1μιση ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια. Βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια των 55 γραμμαρίων το καθένα. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι και γεμίζουμε με τυρί φέτα ή λουκάνικο.
Κλείνουμε είτε με το χέρι μας σε μπαλάκι είτε ρολάροντας το φυλλαράκι για να πάρει πιο ωραίο σχήμα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο και φρέσκο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 20 λεπτά.
Αφράτο ζυμάρι για πίτσα και πιτσάκια
Αν θέλουμε να τα φτιάξουμε σε ρολάκια πίτσα, ανοίγουμε την ζύμη σε σχεδόν τετράγωνο φύλλο και το γεμίζουμε με την σάλτσα ντομάτας, το μπέικον, το ζαμπόν, τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια και το μισό μιξ τυριών. Ρολάρουμε και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μερίδες.
Πατάμε το κάθε πιτσάκι λίγο με το χέρι μας και το πασπαλίζουμε με επιπλέον μιξ τυριών. Ψήνουμε και πάλι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά.
Tips για την ζύμη αφρός για όλα: Τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια και ρολά πιτσάκια
Αποθηκεύονται στην κατάψυξη ψημένα. Μπορούμε να κάνουμε και τη μισή δόση. Μπορούμε να γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε, ακόμη και με γλυκιά γέμιση.
Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια