Ένας νέος τύπος ψωμιού με μυρωδικά και κρεμμύδι, είναι τόσο μαλακό όσο φαίνεται στη παραπάνω φωτογραφία. Δοκιμάστε το!
Υλικά:
300 γραμμάρια αλεύρι τύπου 0
150 γραμμάρια νερού
30 γραμμάρια ζάχαρη
5 γραμμάρια αλάτι
40 γραμμάρια βούτυρο
1/4 κρεμμύδι
6 γραμμάρια μαγιά
1 ασπράδι αυγό
Βότανα, αλάτι χοντρό
Συνταγή:
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα με 100 ml νερού.
Δείτε ακόμη: Συνταγές για μικρά και για…..μεγάλα παιδιά: ΨΩΜΑΚΙΑ Τριφύλλι ΓΕΜΙΣΤΑ !!!
Βήμα 2
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ
Βήμα 3
Βάλτε το μισό από το αλεύρι σε ένα μπολ, στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά στο κέντρο και ζυμώνετε Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο στο μείγμα.
Βήμα 4
Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, τα βότανα και το κρεμμύδι.
Βήμα 5
Ζυμώνουμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να πάρετε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ με λίγο λάδι και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Δείτε ακόμη: Συνταγή για παιδία: Αλμυρό ψωμί με μπρόκολο
Βήμα 7
Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο τη χωρίζουμε σε κομμάτια περίπου 40 γραμμάρια το καθένα.
Βήμα 8
Με κάθε κομμάτι της ζύμης για να σχηματίσουν χορδές από περίπου 30 εκατοστα μακριες και τις δένουμε όπως στην εικόνα.
Βήμα 9
Τακτοποιήστε τα ψωμάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αφήστε τα να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 10
Αλείφουμε με αυγό τώρα και καλύψτε τα με λίγο αλάτι.
Βήμα 11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 12
Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε το ψωμί σας
Καλή σας Όρεξη!
Πηγή: melitzolithos.grΕιδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές