Συνταγή για Μηλίνες. Οι μηλίνες είναι τηγανιτές τυρόπιτες από την Θράκη που θυμίζουν τα τυροπιτάρια! Μία πανεύκολη συνταγή για Θρακιώτικες τυρόπιτες που μπορούμε να την φτιάξουμε τόσο για μεσημεριανό όσο και για ορεκτικό στα γιορτινά ή στα οικογενειακά τραπέζια. Ταιριάζει πολύ με ψητό κρέας στα κάρβουνα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- νερό Περίπου μισό λίτρο
- αλατι 1-2 τσιμπιές
Υλικά
- φέτα 200 γραμμάρια
Για την γέμιση
- ελαιολαδο 5-6 κουταλιές της σούπας
Για το τηγάνισμα
Δείτε ακόμα Τυρόπιτα της γιαγιάς για το σχολικό κολατσιό
Η Θράκη είναι γνωστή για τις νοστιμιές της και σήμερα θα δούμε τις πιο γνωστές τυρόπιτες της Θράκης. Σε εκείνα τα μέρη την φτιάχνουν συχνά ενώ αν έχετε επισκεφθεί την Θράκη, σίγουρα την έχετε δοκιμάσει. Μιλάμε για τις μηλίνες που είναι τηγανιτές τυρόπιτες και είναι μπουκιά και συχώριο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μηλίνες:
Εκτέλεση για τις μηλίνες
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το αλάτι και κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο του μείγματος. Μέσα στην τρύπα θα ρίξουμε λίγο νερό ενώ ζυμώνουμε με τα χέρια και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και επιπλέον αλεύρι. Σκεπάζουμε την ζύμη με μία διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 40-45 λεπτά. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 5 κομμάτια.
Σε μια πιατέλα που έχουμε λαδώσει καλά ανοίγουμε με τα χέρια ένα από τα πέντε κομμάτια ζύμης σε κυκλικό σχήμα και στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου. Ραντίζουμε την επιφάνεια του με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μία γενναία δόση από χοντροκομμένη φέτα.
Δείτε ακόμα Ατομικές τυρόπιτες κουρού για το σχολείο
Διπλώνουμε την πάνω και την κάτω μεριά του κύκλου προς το κέντρο και στην ένωσή τους ρίχνουμε και πάλι κομμάτια φέτας και λίγο ελαιόλαδο. Τυλίγουμε την τυρόπιτα σε ρολό από δεξιά προς τα αριστερά και πιέζουμε στο κέντρο με τα δάχτυλα έτσι ώστε να ανοίξουμε και πάλι σε κυκλικό σχήμα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό σκεύος, αφού κάψει καλά το λάδι. Αναποδογυρίζουμε συνεχώς την τυρόπιτα για να ροδίσει ομοιόμορφα και να γίνει τραγανή. Βάζουμε τις πίτες σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα πολλά λάδια και απολαμβάνουμε.
Tips για μηλίνες
Βγαίνουν 5 τυρόπιτες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δάφνη Λεμονάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024