Μηλόπιτα με φανταστική κρούστα. Συνταγή για Μηλόπιτα με φανταστική κρούστα, τραγανή ζύμη πασπαλισμένη με ζάχαρη, αλεύρι και μαρμελάδα βερίκοκο.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 195 γραμμάρια
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 170 γραμμάρια σε κομματάκια κρύο από το ψυγείο
- νερό 60 ml κρύο από το ψυγείο
Υλικά
- μηλα 800 γραμμάρια καθαρισμένα σε φετούλες
- ζαχαρη 65 γραμμάρια
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 30 γραμμάρια λιωμένο
- αλατι 1/4 κουταλάκι του γλυκού
Για την γέμιση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
- αυγα 1 χτυπημένο
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- μαρμελάδα 1 κουταλιά της σούπας βερίκοκο
Επιπλέον
Σήμερα θα φουρνίσουμε μία μοναδική και ξεχωριστή μηλόπιτα με μία ιδιαίτερη τεχνική που θα κάνει την ζύμη τραγανή και την γέμιση μελωμένη. Θα χρησιμοποιήσουμε μήλα που μας περίσσεψαν και θα κάνουμε την ζύμη τραγανή και μελωμένη με μαρμελάδα βερίκοκο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζάχαρη.
Αυτή η μηλόπιτα με φανταστική κρούστα είναι αξεπέραστη. Ακόμη και στον καλύτερο φούρνο τέτοια μηλόπιτα δε θα βρείτε. Τα παιδιά μας την αγάπησαν και συχνά την φτιάχνουμε και σαν ένα σπιτικό γλυκάκι για το σχολείο. Μπορείτε να την φτιάξετε για κάθε περίσταση και να ενθουσιάσετε τους πάντες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μηλόπιτα με φανταστική κρούστα :
Υπέροχη Μηλόπιτα με φανταστική κρούστα. Ευκαιρία να αξιοποιήσετε τα μηλαράκια που έχουν ξεμείνει στον πάγκο της κουζίνας.
Εκτέλεση για την ζύμη της μηλόπιτας
Στο μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και την ζάχαρη. Χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Το χτυπάμε ελαφρώς μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κρύο νερό και χτυπάμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και αδειάζουμε στον αλευρωμένο πάγκο την ζύμη μας. Αλευρώνουμε την επιφάνεια της ζύμης και την ανοίγουμε σε κύκλο. Μεταφέρουμε την ζύμη μας σε αντικολλητικό χαρτί και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση της μηλόπιτας.
Εκτέλεση για την γέμιση της μηλόπιτας
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες, την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο μεταξύ πασπαλίζουμε το επιπλέον αλεύρι πάνω στην ζύμη.
Εκτέλεση για την μηλόπιτα
Στρώνουμε τις φέτες του μήλου κυκλικά πάνω στην ζύμη αφήνοντας κενό από τις άκρες ώστε να μπορούμε να διπλώσουμε από πάνω της ζύμη. Διπλώνουμε την ζύμη προς τα μέσα και την αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με την επιπλέον ζάχαρη την επιφάνεια της ζύμης και την τοποθετούμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Μετά την μισή ώρα ψήνουμε την μηλόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου, στην μέση του φούρνου για 60-65 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά τα μήλα και η ζύμη να γίνει τραγανή. Βγάζουμε την μηλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω στη σχάρα.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα μηλοπιτάκια με μαρμελάδα
Βάζουμε την μαρμελάδα βερίκοκο με το νερό σε ένα δοχείο που να αντέχει την θερμότητα και τοποθετούμε το δοχείο στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι το μείγμα να κάψει καλά. Αλείφουμε με το μείγμα μαρμελάδας την επιφάνεια των μήλων. Αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα