Τι σας έχουμε για σήμερα; Μα φυσικά υπεροχή συνταγή για μηλόπιτα με γλυκό του κουταλιού φιρίκι! Μία συγκλονιστική μηλόπιτα για όλη την οικογένεια με τριμμένα μήλα και γλυκό του κουταλιού φιρίκι, τόσο στην γέμιση όσο και στο γαρνίρισμα. Για το γαρνίρισμα, θα χρησιμοποιήσουμε το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού.
- αυγα 4
- καστανή ζάχαρη 2 ποτήρια
- καλαμποκέλαιο 1 και μισό ποτήρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 μισή ποτήρια
- μπέικιν πάουντερ 2 φακελάκια
- βανίλια 3
- κανελά 1 κ.γ
- φιρίκι 4 τριμμένα
- Γάλα φρέσκο Mισο ποτήρι
- φιρίκι Κατά βούληση γλυκό του κουταλιού
Υλικά
Αυτή η μηλόπιτα είναι σκέτο γλύκισμα και θα αρέσει σίγουρα σε μικρούς και μεγάλους. Είναι απλά υπέροχη και πανεύκολη στην παρασκευή της. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε μηλόπιτα, αυτή η συνταγή είναι σίγουρα μία καλή αρχή.
Δείτε ακόμα Μηλόπιτα με κρέμα : Η απόλυτη συνταγή
Θα σας ξετρελάνει. Εμείς την δοκιμάσαμε πρόσφατα και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο. Η πιο αφράτη και νόστιμη μηλόπιτα με γλυκό του κουταλιού φιρίκι που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Σας το εγγυόμαστε αυτό! Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, την καστανή ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο, μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, την κανέλα, τα φιρίκια τριμμένα και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε επίσης το μισό ποτήρι φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενές μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα ή σε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε στο μείγμα φιρίκια από το γλυκό του κουταλιού
Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Αφού ψηθεί η μηλόπιτα την ραντίζουμε με το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού φιρίκι και την πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Kaloti
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr