Ξεχωριστή συνταγή για μηλόπιτα με κρέμα. Η μηλόπιτα είναι σίγουρα το γλυκό του Χειμώνα. Μας αρέσει πολύ η παραδοσιακή μηλόπιτα όμως αυτή η ξεχωριστή μηλόπιτα με βελούδινη κρέμα στην μέση και ολόκληρες φέτες μήλων, θα σας αρέσει πολύ.
- γάλα 600γρ.
- κορν φλαουρ 4 κουτ.σουπ
- ζαχαρη 100 γρ.
- βανίλια 1
Υλικά
- βουτυρο 200 γρ.
- ζαχαρη 200 γρ.
- αυγα 2
- γάλα 200 γρ.
- κανελά 1 κουτ.γλ.
- γαρίφαλο 1 κουτ.γλ.
- κονιάκ 1 κουτ.σουπ.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 300 γρ.
- κορν φλαουρ 2 κουτ.σουπ
Για την ζύμη
Είναι πραγματικά μία από τις πιο νόστιμες μηλόπιτες που έχουμε δοκιμάσει και ανυπομονούμε να την δοκιμάσετε κι εσείς για να μας πείτε τις εντυπώσεις σας. Η κρέμα ταιριάζει πολύ στην μηλόπιτα και είναι ένα γλυκό με πολύ εύκολη και οικονομική παρασκευή.
Δείτε ακόμα Καρυδόπιτα με κρέμα : H καλύτερη συνταγή
Φτιαγμένη από αγνά υλικά και από τα χεράκια σας, είναι σίγουρο ότι αυτή η μηλόπιτα με κρέμα θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Μηλόπιτα με κρέμα εκτέλεση
Εκτέλεση για την κρέμα
Ξεκινάμε με την κρέμα γιατί θέλουμε όταν την βάλουμε στην πίτα μας, η κρέμα μας να είναι κρύα. Κρατάμε 1 φλ από το κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με ένα κουτάλι στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το γαρίφαλο, την κανέλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Την αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη και την καλύπτουμε με μία μεμβράνη.
Εκτέλεση για την ζύμη
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το κονιάκ, ακριβώς με την σειρά που σας λέμε στη συνταγή. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα μας το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ.
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, παίρνουμε ένα τσέρκι Νο 22 και βάζουμε μέσα την μισή ζύμη. Από πάνω βάζουμε την κρέμα μας κρύα και στην συνέχεια στρώνουμε και την υπόλοιπη ζύμη. Μπήγουμε μέσα στο πάνω κομμάτι της ζύμης ροδέλες μήλου.
Στο τέλος, κόβουμε τα μήλα μας σε ροδέλες και τα χώνουμε μέσα στο πάνω ζυμάρι. Ψήνουμε την μηλόπιτά μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου, στις αντιστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόλις γίνει η μηλόπιτα, σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά, για να αφήσουμε την μηλόπιτά μας να κρυώσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελενη Σιδηροπουλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr