Μηλόπιτα σαν κέικ με επικάλυψη καραμελωμένα αμύγδαλα. Πολύ νόστιμο γλυκό και εύκολο. Αυτό το κέικ μήλου είναι ιδανικό για το πρωινό μας αλλά και για κέρασμα! Ζουμερό και λαχταριστό θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό.
- βιτάμ 100 γρ.
- ζαχαρη 1 φλιτζ. του τσαγιού
- κονιάκ 1 κ.σ.
- αυγα 2
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 2 φλιτζ.
- μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. του γλυκού
- γάλα Μισό φλιτζ.
- μηλα 4
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ καθαρίζουμε κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια, βάζουμε λίγη κανέλα και λίγο ζάχαρη και το κονιάκ. Χτυπάμε στο μίξερ το βιταμ ,τα αυγά,τη ζάχαρη,το γάλα, το μπεικιν και τέλος την φαρίνα.Στο τέλος βάζουμε στο κέικ τα μήλα,το βάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για 30 λεπτά στο 170°.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 50 γρ. βιταμ , ένα φλιτζ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα ,μια κ.τ.σ. γάλα,2 κ.τ.σ. ζάχαρη ,τα αφήνουμε για 3 λεπτά να καραμελώσουν ,μόλις κρυώσει το κέικ το βγάζουμε από την φόρμα και βάζουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα από πάνω.
Η συνταγή είναι της Giannis Artemis Peteinarakis