Υλικά και Εκτέλεση:
Χτυπας να ασπρισει 1 βιταμ και μια φλυτζανα ζαχαρη, ριχνεις 1 αβγο 2 βανιλιες και τελος 3 φλυτζ τσαγιου αλευρι μ ενα μπεκιν. Το 1/3 ζυμης το κανεις μπαλα και το βαζεις ψυγειο να κρυωνει. Το υπολοιπο το απλωνεις σαν ταρτα σε βουτυροαλευρωμενη φορμα με αποσπωμενο πατο. Τριβεις 4 μεγαλα μηλα (εμενα μ αρεσουν τα ξινομηλα) στο χοντρο του τριφτη, 5 κουτ σουπας ζαχαρη (ομως για γλυκα μηλα θελει 4 κοφτες) και μισο κουτ γλυκου γαρυφαλο και 1 κουτ γλυκου γεματο κανελα.
Δείτε ακόμα: ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ Όνειρο..!!???
Τα στρωνεις ωραια στην ταρτα και τελος το κρυο ζυμαρι το ξυνεις στο χοντρο του τριφτη απο πανω να καλυψει ολη την επιφανεια. Προσοχη τη γεμιση την ετοιμαζεις πριν τη στρωσεις γιατι αλλιως τα μηλα με τη ζαχαρη οσο μενουν βγαζουν ζουμια και θα καταστρεψουν την ταρτα. Ψηνεται σε προθερμασμενο φουρνο σε λιγο λιγοτερη θερμοκρασια απο το κεικ.
Δείτε ακόμα: Λαχταριστή μηλόπιτα για κέρασμα από την Σόφη Τσιώπου!
Χωρις αερα στους 160 και κατι ψηνω εγω περιπου 50 λεπτα. Πρεπει να ψηθει καλα για να ειναι τραγανη. Ο χρονος ψησιματος εξαρταται κι απ τον φουρνο φυσικα. Καλη επιτυχια! ?