Μίνι κέικ με μαρμελάδα πορτοκαλιού! Δεν χρειάζεται μίξερ για να γίνουν και είναι απλά πεντανόστιμα! Μπορείτε να τα φτιάξετε για να έχετε να τσιμπολογάτε τώρα με την καραντίνα. Η γέμιση με μαρμελάδα πορτοκαλιού είναι απλά συγκλονιστική αφού η μαρμελάδα λιώνει στο στόμα!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 320 γρ
- μαρμελάδα 340 γρ πορτοκάλι
- πορτοκαλι 1 κούπα χυμό
- καρυδια 1 κούπα χοντροκομμένα
- ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 80 ml
- μπέικιν πάουντερ 2 ½ κουτ.γλ.
- αλατι 1 κουτ.γλ. κοφτό
- αυγα 1 μεγάλο
- βανίλια 1
Υλικά
Δείτε ακόμα Αλμυρά muffins για όλες τις ώρες της μέρας εύκολα και νόστιμα
Όταν λήξει η καραντίνα μπορείτε να φτιάξετε αυτή την υπέροχη συνταγή για μίνι κέικ στο παιδικό πάρτι και όχι μόνο. Προς το παρόν, μένουμε σπίτι και απασχολούμαστε δημιουργικά μαγειρεύοντας υπέροχα μίνι κέικ με μαρμελάδα πορτοκαλιού. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση
Βάζουμε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 175 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα για μίνι κέικ ή muffins ή χρησιμοποιούμε χαρτάκια. Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε το λάδι και το αυγό και προσθέτουμε ανακατεύοντας την μαρμελάδα με τον χυμό. Αδειάζουμε τα υγρά στο μεγάλο μπολ με τα στερεά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις θήκες της φόρμας κατά τα 3/4.
Είναι πολύ σημαντικό αυτό για να φουσκώσουν όμορφα. Μειώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για μίνι κέικ 25-30 λεπτά. Για muffins ελέγχουμε μετά τα 15 λεπτά με μία βελόνα. Αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμα. Αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Διακοσμούμε κρύα με λίγο άσπρο γλάσο.
Tips
Το γλάσο μπορεί να είναι έτοιμο σε σωληνάκι. Αντί για βανίλιες μπορούμε να βάλουμε υγρή βανίλια.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Λιζα Σαραντιδου
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr