Mini κουλουράκια Θεσσαλονίκης για κολατσιό στο σχολείο με τραγανή και γευστική κόρα αλλά και αφράτη ψίχα, όπως παλιά! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και μπορούμε επίσης να τα ανοίξουμε στην μέση και να τα γεμίσουμε με γκούντα, γαλοπούλα και λίγη ντομάτα!
- νερό 500 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ταχίνι 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό (ίσως και παραπάνω)
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Μπορεί να μοιάζουν με ψωμάκια, όμως είναι πολύ γλυκά και έχουν ιδιαίτερη γεύση, εξαιτίας του ζαχαρόνερου και του σουσαμιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καλά κουλούρια Θεσσαλονίκης έχουν τραγανή κόρα αλλά πολύ αφράτη και μαλακή ψίχα.
Τα παιδιά θέλουν να τα παίρνουν για σχολικό κολατσιό, αφού είναι υγιεινά αλλά και πεντανόστιμα. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια πολλές μανούλες φτιάχνουν μικρά σαντουιτσάκια με Mini κουλουράκια Θεσσαλονίκης. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε Mini κουλουράκια Θεσσαλονίκης για κάθε περίσταση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Mini κουλουράκια Θεσσαλονίκης για κολατσιό στο σχολείο:
Εκτέλεση για τα Mini κουλουράκια Θεσσαλονίκης για κολατσιό στο σχολείο
Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό νερό, μαζί με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι, το ταχίνι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το οποίο το ρίχνουμε τελευταίο και σταδιακά. Ζυμώνουμε καλά την ζύμη μας, μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη, εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.
Δείτε ακόμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά με φέτα, ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης
Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη την κόβουμε σε μικρά μπαλάκια των 45 γραμμαρίων και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε κορδόνι. Ενώνουμε το κάθε κορδόνι για να κάνουμε έναν κύκλο. Βουτάμε το κάθε κουλούρι στο ζαχαρόνερό που φτιάξαμε ανακατεύοντας το χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Έπειτα τα περνάμε από το σουσάμι. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου.
Tips για τα mini κουλουράκια Θεσσαλονίκης
Βγαίνουν 37 κουλουράκια Θεσσαλονίκης.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές